Social Media

Een half jaar naar het buitenland? #3


Zoals jullie misschien al hebben gelezen in mijn vorige blogpost, kan ik voor mijn studie (University College Maastricht) een half jaar naar het buitenland. Ik vertelde al dat ik een paar verschillende landen/plekken op mijn lijstje had staan, namelijk Hong Kong, Californië en Australië. Op dat moment neigde ik vooral naar Hong Kong, maar deze is eigenlijk afvallen. Vandaag vertel ik jullie over mijn bestemming (als ik natuurlijk word aangenomen)!

Het is een hele moeilijke keuze geweest, omdat ik op alle plekken waar ik heen zou willen nog nooit geweest bent. Dit is natuurlijk ontzettend leuk, maar ook moeilijk omdat je niet weet of je je er wel een beetje thuis gaat voelen. Ik zit er uiteindelijk ongeveer een half jaar, dus ik moet me wel prettig voelen op de plek en in het land waar ik naartoe ga.

Na lang nadenken en 'onderzoeken' ben ik eindelijk uit (soort van...) over de plek waar ik heen wil. Dat is namelijk AUSTRALIË! Hoewel het land prijzig is, lijkt me het echt prachtig en er valt zoveel te beleven. Twee vriendinnen van mij zijn op dit moment in Australië, en ze zijn allebei ontzettend enthousiast. Niet alleen het land lijkt me erg mooi, maar de cultuur trekt me ook wel. Het is Westers, waardoor je je waarschijnlijk wat sneller aan kan passen dan bijvoorbeeld in Hong Kong (hoewel deze stad ook erg Westers is). Daarnaast heb ik het idee dat de mensen in Australië laid-back en lekker relaxed zijn, wat ook wel prettig is.

Ik heb nu eindelijk gekozen, maar natuurlijk moet ik ook nog een stad kiezen in dit enorme land. De plekken waar ik heen zou kunnen zijn: Brisbane, Sydney, Canberra, Adelaide en Perth. Er zijn twee universiteiten waar ik heen zou kunnen in Sydney, maar op de rest van de plekken is er maar één universiteit. Het liefst wil ik naar de East Coast, omdat daar de meeste grote steden zijn, dus je zit overal wel redelijk dichtbij. Perth ligt aan de West Coast, en hoewel de stad naar zeggen erg mooi is, ligt het wel een beetje in de middle of nowhere. Sydney, Brisbane en Canberra liggen alle drie aan de East Coast, dus ik ben vooral hiernaar aan het kijken. Wel heb ik over Canberra niet zulke leuke verhalen gehoord, en waarschijnlijk zal ik deze niet in mijn top 4 zetten. Sydney en Brisbane komen er sowieso in, maar over de andere twee plekken ben ik nog niet zeker.

Ik moet ook nog naar de vakken kijken die ik zou kunnen volgen, waar ik dit weekend bezig mee ga zijn. Ik wil me voornamelijk op gender studies focussen, een gebied dat racisme, seksualiteit en identiteit onderzoekt. Daarnaast wil ik dit heel graag combineren met kunstvakken, en dan voornamelijk film en televisie. Misschien dat ik dit ook wil combineren met media, want het lijkt me interessant om gender studies hierop toe te passen. 

Op de universiteit waar ik heen wil moet ik wel aangenomen worden, dus dit weekend was ik bezig met een motivatiebrief hiervoor. Vandaag moet ik deze inleveren, en ik geloof dat ik in december te horen krijg waar ik naartoe mag. Heel spannend, maar ook exciting! Ik ben benieuwd!

Zijn jullie weleens in Australië geweest?

7 comments

 1. Super gaaf! Ik heb enorm spijt gehad dat ik het niet gedaan heb, dus go for it! Haha!

  ReplyDelete
 2. Oh wat super spannend! Wat gaaf zeg, duimen voor je dat je wordt toegelaten maar dat komt vast goed <3 Tof dat je hopelijk naar Australie gaat!
  Liefs,
  Evelien

  ReplyDelete
 3. Ongelooflijk ver maar net zo gaaf! Hopelijk krijg je het allemaal voor elkaar :D Ik ben een te groot mietje om naar Australië te gaan, wil niet langer dan 8 uur in een vliegtuig zitten en houd niet zo van al die gevaarlijke beesten die daar zitten xD

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha, er zijn inderdaad wel veel gevaarlijke dieren! Maar ach, de mensen die daar wonen leven ook nog steeds :)

   Delete
 4. Wauw, Australië! Hoe tof! Zelf wil ik naar Zweden gaan! Ik ga voor je duimen!

  ReplyDelete

Nature of Happiness, Wies Kerrebijn | Theme by BD