Social Media

Homemade Beautyrecepten


Goodmorning beauty's! Het eerste bezoekje aan de spiegel is niet altijd even hartverwarmend; je haar is net een vogelnestje en de wallen hangen tot aan je kin. Misschien een beetje overdreven, maar gelukkig zijn er heel veel meiden die deze issues met je delen. Daarom heb ik een aantal budget en homemade beautyrecepten op een rijtje gezet. Zeg maar vaarwel tegen al jouw beautyproblemen!


Olijfolie 2.0 Olijfolie is de smaakmaker in de keuken, maar wist je dat dit goedje ook een wondermiddel is op het gebied van verzorging? Bij droge benen, velletjes op je lippen en droog en pluizig haar komt olijfolie wel van pas. Je verhelpt een bad hair day eenvoudig met een paar eetlepels verwarmde olijfolie. Je brengt het gelijkmatig aan in je lokken en wikkelt het in een handdoek. Terwijl jij een halfuurtje geniet van je favoriete playlist op je MacBook of smartphone, doet het wondermiddel zijn werk. Pas wel op, olijfolie heeft geen wonderwerking op je gadgets, dus laat hem veilig in zijn trendy MacBook Air 13 inch hoes of Xperia XZ case zitten. Daarna mag je de olie uit je haar wassen en je lokken zijn weer een stuk zachter! Maar olijfolie is ook nog eens goed voor je wimpers. De olie stimuleert namelijk de wimperhaargroei. Je dept voor het slapen gaan met een wattenstaafje de olie op de aanzet van je wimpers en laat het een nachtje inwerken. De volgende ochtend spoel je de olijfolie zorgvuldig af. Met als resultaat weer mooie opvallende wimpers.
Thee-ijsblokjes We kennen het allemaal: gisteravond is net iets anders gelopen dan gepland, dat ene wijntje dat je zou gaan drinken werden er uiteindelijk een paar meer. Met als gevolg, barstende hoofdpijn en een paar diepe kringen onder je ogen. Wat je tegen de wallen kunt doen? Een dag van tevoren zet je een grote kop groene thee en los je hier twee eetlepels honing in op. Vervolgens verdeel je de thee over de vorm waar je normaal gesproken ijsblokjes in maakt. Stop het in de vriezer, haal het er na 1,5 uur uit om overal een cocktailprikker in te steken. Nu zet je de thee-ijsblokjes nog 3 à 4 uur terug in de vriezer. Je wallen-geneesmiddel is nu klaar voor gebruik. Wanneer je je in zo’n noodsituatie bevindt, dan haal je ze uit de vorm en masseer je ze over je wallen. Niemand ziet meer dat jij het gisteravond laat hebt gemaakt! Mayonaise haarmasker Mayonaise als haarmasker klinkt niet ideaal, maar het schijnt wel degelijk iets te doen! Tijdens de wintermaanden is je haar vaak iets droger, statischer en pluiziger. Vooral in deze periodes verdient je haar wel wat extra verzorging. Mayonaise is de ideale basis voor een intensief haarmasker, het heerlijke sausje bestaat uit eiwit, olie, yoghurt en azijn. Het eiwit en de olie dringen diep in het haar, het azijn creëert een mooie glans en de yoghurt heeft een hydraterende werking op de hoofdhuid. Precies alles wat je haar nodig heeft! Het recept: meng 2 eetlepels mayonaise met 2 eetlepels (gesmolten) kokosolie. Breng je masker aan op vochtig haar en laat het een half uurtje intrekken. Dit is het ideale excuus om weer eens je serie op te starten, klap je Google Pixel hoesje uit en It's time to relax! Daarna spoel je het haarmasker heel goed uit met shampoo, en that's it!
Koffie scrub But first: coffee! Nu drink ik de laatste tijd vooral thee, maar af en toe een kop koffie in de ochtend is ook heerlijk. Maar het kan ook gebruikt worden als scrub tegen cellulitis! Cafeïne verhoogt namelijk de bloedcirculatie en een slechte bloedcirculatie is de grootste oorzaak van cellulitis. Je mengt het nog warme koffiedik van een half kopje koffie met een beetje olijfolie. Masseer de koffie scrub met draaiende bewegingen aan op de plaatsen waar jij last hebt of denkt te krijgen van cellulitis. Vervolgens wikkel je deze plekken in met huishoudfolie, laat dit 10 minuten intrekken en spoelt het daarna weer schoon. Herhaal dit een paar keer per week en je lichaam zal je dankbaar zijn! Welke beautyrecept ga jij als eerste klaarmaken en uittesten?
Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking met Smartphonehoesjes.nl.

1 comment

  1. Wat een leuke recepten! Ik heb al heel wat natuurlijke producten gebruikt om bv. maskertjes van te maken maar nog nooit koffie. Ga ik eens proberen!

    ReplyDelete

Nature of Happiness, Wies Kerrebijn | Theme by BD