Social Media

Mijn Favoriete Kerst Items


Ik weet dat het nog niet eens december is, maar de kerststemming zit er bij mij al goed in. Stiekem luister ik al kerstliedjes in de trein, en kan ik niet wachten om mijn kamer in Maastricht en mijn ouders' huis helemaal te versieren met leuke accessoires, kerstlampjes en kerstbomen. Zowel bij de H&M Home als bij de Zara Home hebben ze weer ontzettend schattige en leuke kerstspulletjes, en mijn favorieten ga ik met jullie delen!

Elk jaar hebben H&M Home en Zara Home weer prachtige kerstspullen om je huis helemaal in de christmas spirit te krijgen. Ik word zó enthousiast van al die mooie spullen en inspiratiefoto's, dat ik echt niet kan wachten om een aantal leuke spullen te kopen.


Bij de H&M Home zijn vooral hele leuke kussenslopen te vinden. Hierboven zie je een paar van mijn favorieten. Ik hou van de klassieke kerstkleuren zoals rood, en een beetje glitter kan natuurlijk niet ontbreken. Daarnaast vond ik zo'n faux fur kussensloop ook wel iets hebben, hoewel het aan de andere kant ook wel een tikkeltje lelijk is... Maar de laatste tijd ben ik van de zachte stofjes, en zo'n kussen is het toppunt van zachtheid. Ik zou ze het liefst allemaal willen hebben, maar dat is wel een beetje overdreven voor op mijn kleine bankje. Misschien dat ik er nog een aantal kwijt kan op mijn bed. Ook zijn ze super betaalbaar: ze kosten namelijk tussen de €5,- en €15,- per stuk!


Hoewel de H&M Home vooral hele leuke spullen voor de woon- en/of slaapkamer heeft, heeft Zara Home toch wel de mooiste spullen voor de eetkamer. Hun foto's zien er echt prachtig uit, en ik zou zo in zo'n mooie eetkamer aan willen schuiven. Weer vind ik de traditionele kerstkleuren het leukst, hoewel Zara Home ook prachtige plaatjes maakt met zilveren of gouden accessoires. Dit vind ik ook prachtig, maar tijdens de feestdagen hou ik toch wel van de warmte en gezelligheid wat je met kleuren als rood en donkergroen creëert. 


Zoals je kunt zien heeft Zara Home hele leuke accessoires voor in de keuken en op tafel. Hun servies is enorm schattig, en de prints die ze hebben vind ik ook enorm leuk. De glashangers kun je bijvoorbeeld aan een wijnglas maken, waardoor je weet welk glas bij wie hoort. Natuurlijk zijn deze een beetje kitsch, maar ik vind ze wel grappig en bij kerst is alles wel een beetje overdreven. Dat maakt kerst ook wel weer leuk, omdat je je met de feestdagen helemaal uit kan leven en alles lekker overdreven kan versieren. 

Voor mij is kerst net een sprookje: overal mooie versieringen en lampjes, ik kan het bijna niet uitdrukken in woorden. Het klinkt overdreven, maar wij vieren kerst thuis altijd heel uitgebreid: met lekker eten, kerstfilms en cadeautjes op eerste kerstavond met het gezin, en lekker eten, kerstmuziek en cadeautjes op Eerste Kerstdag met familie van mijn vader's kant. Daarnaast zet ik elk jaar vanaf jongs af aan al de kerstboom op samen met mijn moeder onder het genot van thee, chocolaatjes en kerstmuziek om in de stemming te komen. Deze tijd van het jaar betekent gewoon heel veel voor mij, omdat we samen zijn met familie en vrienden, en genieten van alles wat erbij komt kijken. Thuis gebruiken we altijd nog het kerstservies van mijn oma, en vroeger vertelde mijn vader mooie kerstverhalen aan mij toen hij nog levensbeschouwing gaf. Dit maakt het voor mij bijzonder. Kerst zit bij mij heel diep van binnen, vandaar dat ik er zo naartoe leef en zo vroeg begin met het genieten van alle voorpret. 

Houden jullie ook zoveel van kerst?

1 comment

  1. Ooh, ik ken jouw gevoel als of het een sprookje is! Het is zo'n fijn feest vol liefde en gezelligheid :) En wat een leuke accessoires ook allemaal. Ik had echt verwacht dat die kussenslopen duurder waren van de H&M, haha!

    ReplyDelete

Nature of Happiness, Wies Kerrebijn | Theme by BD