Social Media

New In | My iPhone 7 Silver


Yay, ook ik heb de iPhone 7 in handen! Mijn nieuwe telefoon kwam afgelopen week binnen, en ik kon niet wachten om 'm te bekijken en uit te proberen. Mijn oude iPhone 6 deed het nog wel, maar het scherm was al een keer vervangen en ook mijn home-knop deed het niet goed meer. Daarnaast had ik maar 16GB, en ik merkte dat dit toch wel weinig was. Mijn abonnement was afgelopen, en daarom heb ik besloten de iPhone 7 te bestellen! Vandaag laat ik 'm aan jullie zien en zal ik vertellen wat ik er tot nu toe van vind.


Zoals alle iPhones, komt de iPhone 7 ook in een mooi en stevig doosje. Hiervoor heb ik altijd zwarte iPhones gehad (de 4 en 6), maar dit keer besloot ik voor de witte te gaan met zilver. Ik heb nog getwijfeld of ik misschien de rosé gouden iPhone 7 zou nemen, maar deze is naar mijn smaak toch echt te roze. Wel jammer, want rosé goud vind ik wel erg mooi. 


Qua beginscherm en tools is de iPhone 7 bijna identiek aan de iPhone 6. Naar mijn mening verschilt de telefoon niet zoveel met de vorige iPhone, maar er zijn gelukkig wel kleine dingetjes verbeterd waar ik erg blij mee ben. De helderheid van het scherm kan bijvoorbeeld feller dan de iPhone 6, wat in sommige situaties wel erg fijn is. Daarnaast is de home-knop veranderd: het is geen echte knop meer maar een home-sensor. Het lijkt alsof je de knop echt indrukt omdat de telefoon dan trilt, maar in werkelijkheid is dit dus niet het geval. Hier moet ik soms nog even aan wennen, omdat ik mijn home-knop blijkbaar weleens aanklikte met mijn nagel, maar dit kan dus niet meer.Het 'uiterlijk' van de iPhone 7 verschilt niet zoveel met de iPhone 6: de achterkant is vergelijkbaar, maar de randen aan de boven- en onderkant zijn verdwenen en de camera is verbeterd en ziet er ook iets anders uit.


Wat een groot verschil is tussen de iPhone 7 en de vorige iPhones, is dat de iPhone 7 maar één ingang heeft: voor de oplader zowel als de oortjes om muziek mee te luisteren. Hier heb ik verschillende meningen over gehoord. Het klinkt namelijk erg onhandig, maar ik vind dat dat wel meevalt. Ik gebruik mijn oortjes eigenlijk nooit tegelijkertijd met mijn oplader, dus voor mij zal het niet zo'n probleem zijn. Wel is het onhandig dat je de bijgeleverde oortjes wel alleen maar voor je iPhone kunt gebruiken, en dus niet voor andere apparaten zoals je laptop of eventuele iPod/MP3-speler. Wat ik wél een groot voordeel vind, is dat de iPhone 7 twee speakers heeft aan de onderkant in plaats van één bij vorige iPhones. Het geluid is daardoor écht een stuk beter en kan ook een stuk harder. Daarnaast is het geluid als je de oortjes gebruikt ook een stuk beter en mooier, waar ik ook heel blij mee ben. En dan natuurlijk de 'accessoires' die bij de iPhone 7 komen. Dit is vrijwel hetzelfde als bij alle vorige iPhones. Het enige wat wel nieuw is, is dit tussenstukje voor een koptelefoon of oortjes die een traditionele aansluiting hebben. Ik vind het heel fijn dat je dit bij je iPhone 7 krijgt, aangezien je dan ook oude oortjes kan gebruiken. Het zou zonde zijn als je die gewoon weg kon doen. 

De traditionele koptelefoon aansluiting is verdwenen om de iPhone waterdicht te maken. Nu gebeurt het misschien niet zo vaak dat er flink veel water over je telefoon valt, maar mocht het een keer gebeuren, dan hoef je je dus geen zorgen te maken. Maar op internet heb ik wel gelezen dat de iPhone 7 vooral beschermd is voor ongelukken tijdens het dagelijks gebruik: het is dus niet de bedoeling dat je 'm onder water houdt en er bijvoorbeeld mee gaat zwemmen. Dit vind ik eigenlijk wel erg jammer: het zou ontzettend leuk zijn om onderwaterfoto's te maken met je mobiel!Qua grootte is de iPhone 7 ook vrijwel hetzelfde als de iPhone 6, en daar ben ik wel blij mee. Dit formaat vind ik heel prettig, omdat mijn handen niet zo groot zijn. Ik kan 'm nog redelijk goed bedienen, maar als 'ie wat groter zou zijn had ik hier waarschijnlijk wel moeite mee.

Tot nu toe ben ik erg blij met mijn nieuwe iPhone, hoewel deze om eerlijk te zijn niet heel veel verschilt met de iPhone 6. Ik ben er vooral erg blij mee omdat mijn vorige iPhone maar 16GB had, en omdat de home-knop dus niet meer functioneerde, net als mijn Touch-ID. Daarnaast ben ik wel ontzettend blij met een betere camera, aangezien ik veel foto's plaats op Instagram. Ook vind ik het heel fijn dat de iPhone 7 nu twee speakers heeft, want het geluid is écht een heel stuk beter. De iPhone 7 is ook nog erg nieuw, waardoor hij nog lekker snel is en niet vastloopt. 

Heb je een iPhone 6 die nog hartstikke goed werkt? Dan is de iPhone 7 misschien een klein beetje overbodig. Maar hou je van nieuwe snufjes en ben je héél erg benieuwd? Dan kun je het natuurlijk altijd proberen. Ik ben er in ieder geval ontzettend blij mee, en ik kan niet wachten om ook mooie hoesjes te kopen voor mijn iPhone 7 om 'm nog een beetje te beschermen.

Wat vinden jullie van de iPhone 7?

2 comments

  1. Aah je hebt hem! Ik zou mijn iPhone 5 ook zo graag willen verruilen voor een iPhone 7. Ik ben echt zo benieuwd!

    ReplyDelete
  2. Wauw, hij ziet er heel mooi uit. Mooie achtergrond heb je ook. Ik heb een iPhone 5 en ik ben er eigenlijk nog steeds heel blij mee.

    ReplyDelete

Nature of Happiness, Wies Kerrebijn | Theme by BD