Social Media

Personal | My Christmas Holiday Plans


Het duurt niet lang meer voordat het kerstvakantie is, en we lekker kunnen genieten van de feestdagen met vrienden en familie. Aankomende week heb ik jammer genoeg tentamenweek, maar des te meer kan ik straks genieten van het feit dat ik even niets meer hoef. Ook heb ik extra veel geluk, want ik heb na de 16e al vakantie! Op de 19e moet ik nog een essay inleveren dus dat weekend moet ik nog wel iets doen, maar daarna ben ik lekker vrij tot begin januari!

Ik kan echt niet wachten tot de feestdagen. De eerste week van mijn kerstvakantie heb ik nog niet zoveel gepland, waarschijnlijk ga ik dan lekker luieren en films kijken. Vrijdag 23 december ga ik waarschijnlijk met mijn moeder naar een soort 'kerstviering' in een kerkje met alleen maar kerstmuziek, een Britse versie genaamd 'Nine Lessons and Carols'. Ik vind zoiets altijd wel leuk met kerst, omdat je dan nog meer in de kerstsfeer komt.

Op 24 december moet ik een paar uurtjes werken, maar kerstavond vier ik altijd thuis met het gezin, dus mijn ouders en mijn zus (en de hond!). We gaan dan lekker uitgebreid eten, geven een aantal cadeautjes aan elkaar en het kijken van een kerstfilm kan natuurlijk niet ontbreken. Vroeger keken we een musicalversie van Scrooge, maar nu kijken we meestal It's A Wonderful Life (de beste kerstfilm OOIT).

En dan is het eindelijk 25 december, oftewel Eerste Kerstdag! Wij vieren dit elk jaar met de familie van mijn vaders kant, en dit jaar komen zij naar ons toe. Kerst betekent voor ons altijd: cadeautjes, eten en nog meer eten. Alle cadeautjes leggen we onder de kerstboom, en na een paar uurtjes beginnen we ook daadwerkelijk met het uitpakken van de cadeautjes. Deze kant van mijn familie is half Indisch, dus we hebben altijd ontzettend veel eten en er wordt uiteraard ook veel gepraat over eten. Meestal eten we dan ook Indisch, maar ik geloof dat we dit jaar iets van Sushi gaan bestellen. Tweede Kerstdag is voor mij niet zo'n bijzondere dag; vroeger ging ik met mijn nieuwe cadeautjes spelen en hing ik in mijn pyjama rond. Dit jaar moet ik werken, wat ik helemaal geen probleem vind. 's Avonds ga ik waarschijnlijk met een vriendin kerstfilms kijken en bijkletsen.

27 december ga ik gezellig met een aantal vriendinnen van de middelbare school een kerstdiner houden. Helaas zijn we niet helemaal compleet dit jaar omdat twee vriendinnen in het buitenland zitten, maar we zijn in ieder geval met z'n zessen wat ook ontzettend gezellig is. Deze traditie is tijdens de middelbare school ontstaan, en sindsdien proberen we elk jaar met kerst samen te eten. Meestal maken we met z'n allen allemaal hapjes en gerechtjes, die we daarna natuurlijk gaan eten. Inmiddels doe ik dit echt alweer een jaar of vijf als ik het goed heb, en hopelijk zetten we deze traditie nog lang voort. 28 en 29 december komen mijn ouders naar Maastricht (waar ik woon en studeer), dus gaan we gezellig samen een beetje rondstruinen in de stad en lekker uiteten. Een tante, en nog een oom en tante met mijn neefje en nichtje gaan toevallig ook naar Maastricht, wat het extra gezellig maakt. 

En dan is het alweer bijna oud & nieuw! Hoewel ik oud & nieuw altijd ontzettend leuk en gezellig vind, kijk ik er niet zo naar uit. Ik vind het toch altijd een beetje een gek en eng idee dat er alweer een heel jaar voorbij is, en dat we richting 2017 gaan. Hebben jullie dat gevoel ook weleens? Wat ik ga doen met oud & nieuw heb ik nog niet helemaal besloten, maar ik ga het in ieder geval met twee vriendinnen vieren, en waarschijnlijk in Nijmegen. 

Dan zijn alle leuke feestdagen alweer voorbij, en is januari aangebroken. De vakantie duurt dan nog een week, maar ik heb nog geen plannen staan. Wel wil ik erg graag nog een keer naar Amsterdam, er is nog een tentoonstelling over Marilyn Monroe die ik erg graag wil zien. En Amsterdam is natuurlijk altijd leuk en gezellig! √Čn... Ik kijk ontzettend uit naar eind februari/begin maart, want waarschijnlijk ga ik een vriendin opzoeken in Helsinki, super veel zin in!

Wat zijn jullie plannen voor de feestdagen?

3 comments

  1. Zo leuk die kleine tradities zoals een die film!

    ReplyDelete
  2. Zo dat klinkt leuk, veel verschillende dingen om te doen met allerlei mensen. Alvast heel erg veel plezier. En oh, kan ook niet wachten tot kerst. Over een week ga ik met school naar duitsland voor de kerstmarkten. Zes uur vertrekken op school, vier uur rijden daarna 16.00 weer terug rijden en dan waarschijnlijk 21.00 thuis zijn. ;o

    ReplyDelete
  3. Leuke plannen! Ik ga studeren want ik heb examens in januari. Ik ben wel heel blij dat ik na 4 maanden eindelijk weer eventjes over huis ga, ik studeer namelijk in Barcelona :)

    ReplyDelete

Nature of Happiness, Wies Kerrebijn | Theme by BD