Social Media

CHANEL COCO NOIRHoewel ik me nog nooit goed in modemerk heb verdiept, vind ik Chanel toch wel echt een mooi merk. De Chanel crossbody's vind ik prachtig: ze zijn klassiek en elegant, en passen overal bij. Helaas zijn ze wel wat aan de prijzige kant... Ook heeft Chanel natuurlijk een make-up lijn, en ook daarbij zijn de verpakkingen stuk voor stuk prachtig en stralen luxe uit. Onlangs was ik weer eens op zoek naar een nieuwe geur, en zo kwam ik bij de geuren van Chanel terecht. Uiteindelijk ging ik voor Coco Noir!

   
Coco Noir is mijn allereerste geur van Chanel. Ondanks dat ik wel vaker bij Chanel geuren heb gekeken, wist ik nooit zo goed welke ik dan had moeten kopen. Chance vind ik bijvoorbeeld een hele lekkere geur, maar omdat daar verschillende versies van zijn weet ik nooit zo goed welke ik dan het lekkerst vind. Ook wilde ik graag een bijzondere geur, iets aparts, en Coco Noir was wat ik zocht.De flacons van Chanel zijn echt prachtig. Ook dit flesje straalt luxe en elegantie uit. Als je me goed kent weet je dat ik van zwart houd, en daarom vind ik dit flesje ook zo prachtig. Het flesje is gemaakt van een soort steen, wat het nog wat specialer maakt. Is weer eens wat anders dan een glazen parfumflesje. 

Het zwart in combinatie met het goud vind ik ook erg mooi, en toevallig zijn dit ook de kleuren van mijn dispuut, haha. Daarnaast is de dop van het flacon versierd met een klein Chanel teken: heel subtiel en elegant. Ik zou eindeloos door kunnen gaan over de prachtige verpakking van dit parfum, maar de geur is natuurlijk wel het belangrijkst. Ik moet zeggen dat de geur erg lastig te omschrijven is, omdat het veel verschillende noten bevat. Het parfum ruikt erg vrouwelijk, maar is naar mijn mening niet zoet aangezien ik ook niet van zoete parfums houd.

Coco Noir wordt door Douglas omschreven als "modern oriĆ«ntaals parfum met prikkelende geurnoten.Eerst trekt het zuivere, verrassende bergamot de aandacht. Het hart zit vol beloften en onthult geleidelijk aan een sprankelende sensualiteit van roos en de bijzondere geurnoot van rozengeranium. Het aantrekkelijke karakter van patchouli en tonkaboon voert de spanning verder op."

De patchouli maakt het parfum wat zwaarder, en naar mijn idee ruikt het zelfs een tikkeltje houtachtig. Maar als je het parfum langer ruikt, ruik je ook de wat zoetere noten zoals roos. Normaal houd ik niet van rozengeuren, maar bij dit parfum overheerst deze geur niet. De geur is zwaar en aanwezig, en is dan ook totaal niet te omschrijven als een lichte en frisse geur. 


Je moet echt van dit soort geuren houden, aangezien hij wel aanwezig en zwaar is. Persoonlijk vind ik het een hele lekkere en bijzondere geur, een die ook goed blijft hangen wanneer je 'm opspuit. Ik weet zeker dat ik dit parfum vaak zal dragen, hoewel ik er ook zuinig mee wil zijn. Een flacon van 50 ml kost namelijk €92,70, wat ik zeker prijzig vind voor een parfum. Toch vind ik het de geur waard, en het flacon is ook nog eens prachtig om op je slaapkamer neer te zetten en te bewonderen...

Kennen jullie Coco Noir van Chanel?

5 comments

 1. Ik heb 'm ooit al eens geroken en vond 'm inderdaad iets te zwaar. Wel vind ik het flacon dan weer enorm fotogeniek, haha

  ReplyDelete
 2. De fles is echt geweldig, alleen al daarvoor zou ik hem toch willen. Dit is alleen niet helemaal mijn geur, ik vind Mademoiselle lekkerder. :-)

  ReplyDelete
 3. Ik kende Coco noir niet, ik heb hem wel eerder geroken en opgespoten alleen de geur past niet echt bij mij. Nu ik de nieuwe Chanel nr.5 heb wil ik nooit meer een andere parfum!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ik weet eerlijk gezegd niet hoe die ruikt, maar ben er wel heel erg benieuwd naar!

   Delete

Nature of Happiness, Wies Kerrebijn | Theme by BD