Social Media

My favourite tv shows of all time


Zo lang als ik me kan herinneren kijk ik al series op tv. Toen ik een jaar of acht was, keek ik al series als Zorro, Skippy en Black Beauty (jullie ook?). Mijn liefde voor series bereidde zich uit naar o.a. McLeod's Daughters, Ghost Whisperer, Charmed, Friends, Two Guys and a Girl toen ik iets ouder was. Ik vond het heerlijk om mezelf te verliezen in de drama op tv, en hier kan ik nog steeds erg van genieten. In mijn 20-jarige leven heb ik al heel wat mooie en leuke series gekeken, en hoewel het lastig is om hier de beste/leukste uit te kiezen, ben ik toch tot een top 5 gekomen. Dit zijn mijn favorieten!

Laten we beginnen met 90210, aangezien ik hiermee begon toen ik ongeveer 13 jaar was. Hoewel ik deze serie al een hele tijd niet meer heb gekeken, heb ik de serie wél bijna twee keer helemaal gezien. Het speelt zich af in Beverly Hills, en het gaat over een aantal rijkeluis tieners met mega villa's en eindeloos veel kleding. Het is een soort nieuwe versie van de oude Beverly Hills 90210, wat ik overigens nog nooit heb gezien. Ik moet eerlijk toegeven dat het misschien niet de allerbeste serie is, maar wel ontzettend vermakelijk.

Gossip Girl valt een beetje in dezelfde categorie als 90210, en ik vind het altijd lastig om te beoordelen welke van de twee ik het leukst vind. Hoewel Gossip Girl eigenlijk ook over rijke tieners gaat maar dan in New York, verschillen de series wel van elkaar. Maar vind je Gossip Girl helemaal het einde, dan is 90210 misschien ook wel iets voor jou. Ik heb tijdens mijn tienerjaren eindeloos genoten van beide series, en ik dénk dat ik ze nu nog steeds erg leuk zal vinden. Gossip Girl heb ik trouwens ook twee keer helemaal gezien, oeps.

De derde serie, die ik ook bijna twee keer helemaal heb gezien, is Prison Break. Het feit dat ik deze series zo vaak heb gekeken, zegt wel weer dat dit echt mijn favoriete series zijn. Prison Break vind ik écht geweldig. Het is een soort drama/actie serie, en hoewel het totaal anders is dan de vorige twee series, kan ik hier ook enorm van genieten. Het gaat namelijk over Michael en zijn broer Lincoln. Lincoln is, volgens Michael, onterecht in de gevangenis beland en veroordeeld tot de doodstraf. Michael is soort genie, en begaat expres een misdaad om zo in dezelfde gevangenis te belanden en zijn broer eruit te halen. In april komt er een nieuwe seizoen wat ik totaal niet had verwacht, maar ik ben zo benieuwd dat ik niet kan wachten! Mijn favoriete personages zijn trouwens Sucré en T-Bag, kennen jullie ze ook?

Om toch ook een ander soort genre toe te voegen aan mijn top 5, heb ik Luther bij mijn favorieten gezet. Het is een politieserie en hoewel ik hier normaal geen enorme fan van ben, is Luther écht een ontzettend goede serie. Het gaat over de agent Luther, en de serie gaat basically over moorden oplossen. Je zou veel afleveringen apart kunnen kijken, maar het is leuker om ze achter elkaar te kijken omdat sommige verhaallijnen wel doorlopen. Vooral Alice's personage vind ik geweldig!

Als laatst wil ik Orphan Black noemen, en ik zit met smart weer te wachten op het nieuwe seizoen. Dit is een science fiction serie, waar je natuurlijk wel van moet houden. Het hoofdpersonage is Sarah, en al snel komt ze erachter dat ze een dubbelganger heeft waardoor ze op onderzoek uitgaat. Al snel komt ze te weten dat er iets goed mis is en dat ze niet de enige versie van zichzelf op de wereld is... Een hele interessante en spannende serie, hoewel ik het af en toe een beetje ingewikkeld vind. Wel erg leuk om te kijken, en zeker onderhoudend.

Hoewel dit mijn favorieten zijn, heb ik zoveel series gekeken die ik ook nog steeds aan kan raden. Zo vind ik Downton Abbey, The Fall, The Vampire Diaries, Gilmore Girls, New Girl, Reign, How I Met Your Mother, Stranger Things, The Walking Dead, Breaking Bad en Penny Dreadful ook erg leuk. Sommige series hiervan heb ik af gezien, met andere ben ik nog bezig en sommige heb ik stopgezet omdat ik ze op dat moment wat minder leuk vond. Wel ben ik van plan om ze nog een keer weer op te pakken. 

Wat zijn jullie favoriete series?
Bron foto's: Google.

3 comments

  1. Ik kijk ook veel te veel series; van écht goede tot guilty pleasures zoals inderdaad Gossip Girl, The Vampire Diaries en Pretty Little Liars. Orphan Black vond ik verrassend goed! Series die ik op dit moment kijk, zijn The OA en Taboo. Verder heb ik een behoorlijk aantal series uitgekeken en zit ik met minstens even veel series tussen twee seizoenen in. :') Een collega heeft me Sense8 aangeraden, dus daar begin ik aan zodra ik The OA uitgekeken heb. (Hooray for Netflix!) Er is gewoon zo veel leuks!

    ReplyDelete
  2. Leuke series allemaal! Mijn favoriete serie atm is The Young Pope, love it! xo

    ReplyDelete
  3. Ohh wat was ik die-hard fan van 90201 en Gossip Girl zeg; dat omschrijft echt perfect mijn tienerjaren!

    ReplyDelete

Nature of Happiness, Wies Kerrebijn | Theme by BD