Social Media

Personal | Dagje wandelen in Nationaal Park de Veluwezoom


Afgelopen zondag was het echt ontzettend lekker weer: het had gesneeuwd, het was koud maar niet té, het was droog én de zon scheen. Een perfecte dag om naar buiten te gaan dus. Laatst was ik al een keer gaan wandelen, en afgelopen zondag besloot ik dit weer te doen. Samen met een vriendin reed ik naar Nationaal Park de Veluwezoom bij Rheden, en natuurlijk kon ik onze hond niet thuis achterlaten.

De laatste tijd kan ik echt genieten van zo'n lange wandeling maken, en omdat ik ook heel erg van sneeuw houd wilde ik ook graag naar buiten. Een vriendin van mij ging mee wat het extra gezellig maakte. Zij is toevallig nét een paar dagen terug uit Hong Kong waar ze een half jaar gestudeerd heeft, dus het was ook heel leuk om haar weer te zien.

Ook kon ik het niet laten om mijn spiegelreflex mee te nemen, aangezien alles er zo mooi wit en fuzzy uitzag. Daarnaast is mijn hond ook wel fotogeniek (en vooral in de sneeuw), al zeg ik het zelf ;). Ik besloot wat foto's van Bo (mijn hondje) te maken. Mochten jullie je afvragen wat voor ras het is: een Nova Scotia Duck Tolling Retriever.

  


Vinden jullie haar ook geen schatje? Het is echt een ontzettend lief hondje, en hoewel ze af en toe een beetje gek en soms ook irritant kan zijn, maakt ze het huis wel gezellig. 


We hebben een wandelroute van ongeveer 5,5 km gelopen, en we begonnen bij het bezoekerscentrum bij Rheden (wat in de buurt van Arnhem ligt). Tussendoor zijn we even gaan zitten en hebben we geluncht, en aan het eind konden we het niet laten om nog even een kop thee te drinken en een stuk appeltaart te eten. Hoewel ik het niet zo vaak doe, vind ik wandelen wel fijn en rustgevend, en met een hond wordt het nog een stuk leuker. Wel was het zulk lekker weer dat het echt druk was; dit was wel een minpuntje omdat er bijna geen parkeerplekken meer waren en je eigenlijk continu mensen tegenkwam. Toch heb ik er erg van genoten!

Hebben jullie een hond, en maken jullie ook vaak lange wandelingen?

3 comments

 1. Wat leuk zo'n wandeling, is altijd zo fijn! En ahhh de hond is echt een cutie. <3
  Liefs,
  Evelien

  ReplyDelete
 2. Wat een mooie foto's en wat een lief hondje. ♥ De vriendin van m'n stiefneef – bestaat dat? de neef van m'n stiefvader, haha – heeft er ook zo eentje. Mijn opa had een hond. Nu "heb" ik enkel nog de hond van m'n schoonouders, al is zij ook behoorlijk oud en kan ze geen lange wandelingen meer aan. Mijn vriend en ik maken sowieso wel graag lange wandelingen; heerlijk rustgevend en een bron van knap fotomateriaal, hihi.

  ReplyDelete
 3. Wat een hoop sneeuw! Heerlijk zeg. Hier ligt helemaal niks. Mooie foto's. <3

  ReplyDelete

Nature of Happiness, Wies Kerrebijn | Theme by BD