Social Media

Review | Clarisonic Aria

   
De gezichtsborstel. Al jaren zie ik deze borstels op blogs verschijnen, en de Clarisonic is een van de bekendste. Zelf heb ik al veel reviews over deze borstels gelezen, en de meeste mensen zijn toch wel erg enthousiast. Dit maakt mij, als 'semi-beautyblogger' (kan ik mezelf beautyblogger noemen?), wel erg nieuwsgierig, maar de Clarisonics zijn nogal prijzig... De prijs ligt namelijk vaak tussen de €150 en €200, afhankelijk van het model. Maar nu had ik geluk, want in december was er toevallig een aanbieding waardoor de Clarisonic een stuk goedkoper was! Deze kans kon ik niet laten liggen, en vandaag ga ik 'm voor jullie reviewen!


Toen ik 'm bestelde was de Clarisonic Aria in de aanbieding, een gezichtsborstel voor het gezicht. De versie die ik binnenkreeg was toevallig in samenwerking met Keith Haring, en dus zijn de doos en het tasje dat erbij zit anders gecustomized dan de normale Aria. De doos alleen ziet er al mooi en leuk uit, en binnenin bevinden zich de Clarisonic Aria en een toilettasje met een design van Keith Haring. 


In het toilettasje zitten een aantal benodigheden, namelijk een houder, een oplader en nog een reinigingsgel die je samen met de Clarisonic kunt gebruiken. De Clarisonic Aria zelf is in een lichtgrijze kleur.

De beschrijving van Clarisonic zelf:
De dieptereiniging voor het gezicht op maat. De gestroomlijnde en moderne Aria biedt het beste op het gebied van prestatie en vorm, voor een zuivere, prachtige huid.


Het toilettasje vind ik er erg leuk uitzien, heel clean en mooi. De tekening voorop vind ik ook wel wat hebben: het is weer wat anders dan een simpel witte toilettas. Daarnaast vind ik de detail van het ritje ook enorm leuk; de sluiting is namelijk in de vorm van een kleine Clarisonic. Erg leuk bedacht!


Maar hoe werkt de Clarisonic Aria nu eigenlijk? Zoals je kunt zien in de gebruiksaanwijzing, kun je de Clarisonic Aria op drie verschillende snelheden instellen: delicaat, gemiddeld en krachtig. Dit is afhankelijk van je huid. Heb je een gevoelige huid? Dan kun je het best de zachtste stand gebruiken. Maar heb je toevallig wat meer acne? Dan is de krachtigste stand misschien juist wel fijn. Doordat de Aria wat meer standen en opties heeft, is 'ie wat luxer en uitgebreider dan bijvoorbeeld de Mia 2, een ander soort Clarisonic.

Ook heeft de Clarisonic een cleansing timer, die bijhoudt hoe lang je je gezicht schoonmaakt. Je kunt deze instelling veranderen, maar de standaard instelling is één minuut in totaal met 20 seconden voor je voorhoofd, 20 seconden voor je neus en kin, en 10 seconden voor elke wang. Omdat de Clarisonic zelf piept, hoef je de tijd niet zelf bij te houden en weet je precies wanneer je naar een ander gedeelte van je gezicht moet gaan met de borstel. Daarnaast houdt de Clarisonic vanzelf op als de tijd om is. 


De Clarisonic Aria kwam met een standaard borstel, maar ook de borstels kun je afstellen op je eigen huid. Deze borstel is voor de gevoelige en normale huid. De borstel moet overigens na ongeveer drie maanden vervangen worden; deze kosten rond de €25 per stuk. 

Wat ook fijn is, is dat er een kleine tube reinigingsgel bij de Clarisonic Aria geleverd wordt. Hiermee kun je je huid dus schoonmaken, en de borstel testen. Daarnaast is 'ie waterdicht, dus je kunt 'm ook gewoon in de douche gebruiken!


Eigenlijk is de Clarisonic enorm simpel om te gebruiken, als je even weet hoe het werkt. Het is even wennen, vooral als je 'm voor de eerste keer gebruikt. Maar ik moet zeggen dat 'ie wel erg prettig in gebruik is, en naar mijn mening voelt het een beetje als een zachte massage. Ook duurt het schoonmaken maar één minuutje, wat ik echt ideaal vind. Daarnaast merk ik écht dat mijn huid een stuk schoner is als ik de Clarisonic gebruik. Het voelt een stuk schoner aan, en het is ook gewoon leuk om de gezichtsborstel te gebruiken.

Op dit moment gebruik ik de Clarisonic Aria al een paar weekjes, en ik moet zeggen dat ik echt verbetering merk als ik naar mijn huid kijk. Ik heb vrijwel altijd een paar puistjes, en ook op mijn neus heb ik mee-eters. Ik heb gelukkig nooit erge acne gehad, maar ik merk wel dat mijn huid zuiverder is dan voorheen. Onzuiverheden komen minder snel opzetten, en mijn huid voelt een stuk schoner en misschien zelfs ook iets gezonder. Het is geen wonderborstel: nog steeds heb ik af en toe wat puistjes, en ook de mee-eters zitten er nog wel. Maar ze zijn wel een stuk minder zichtbaar geworden, waar ik echt enorm blij mee ben! 


Hoewel ik weet dat de Clarisonic een erg duur apparaat is, ben ik er wel heel erg over te spreken en kan ik 'm wel degelijk aanraden. Persoonlijk vind ik mijn huid erg belangrijk, en als ik onzuiverheden kan voorkomen ben ik daar ontzettend blij mee. Ik snap dat de reviews over de Clarisonic zo positief zijn, omdat ik écht verschil merk. Ik begrijp dat 'ie prijzig is, maar gelukkig kun je 'm af en toe met korting kopen wat natuurlijk wel scheelt. Ik gebruik 'm in ieder geval met veel plezier!

De Clarisonic Aria kost ongeveer €200 en is onder andere te koop bij Ici Paris XL.

7 comments

 1. Klinkt heel fijn! Het enige wat me steeds tegen blijft houden, is die prijs..

  ReplyDelete
 2. Nu maak je mij ook benieuwd naar deze. Ik gebruik die van Olaz, want het is iets meer betaalbaar. Leuk al die korting. :-)

  ReplyDelete
 3. Ik heb er zelf een van Olaz, werkt prima en is veel goedkoper haha. Maar ik ben wel benieuwd of je verschil merkt tussen die van Olaz e Clarisonic.

  ReplyDelete
 4. Ik heb zelf een Silk 'n Sonic (gekregen) en die bevalt ook heel erg goed. Sowieso vind ik een goede gezichtsborstel wel een investering die het geld waard is :-)

  ReplyDelete
 5. Hij klinkt fijn! Ik ben zelf aan het twijfelen om een Foreo Luna aan te schaffen, die zien er ook nog eens heel cute uit :D

  ReplyDelete
 6. Ik heb zelf de Clarasonic Mia, had nog nooit over de Aria gehoord! xo

  ReplyDelete
 7. Ik zie hem niet op de site van Ici Paris xl? Iemand die weet waar ik hem kan kopen?

  ReplyDelete

Nature of Happiness, Wies Kerrebijn | Theme by BD