Social Media

Maastricht | Some of my favourite restaurants


Ongeveer anderhalf jaar woon ik nu in Maastricht, sinds ik hier ben begonnen met studeren. In deze anderhalf jaar ben ik al regelmatig gaan ontbijten en lunchen, maar ook uiteten. Ik heb nog lang niet alles geprobeerd, en er zullen vast veel meer hele leuke en lekkere restaurants zijn, maar ik wil vandaag toch een paar van mijn favorieten met jullie delen!

Gio's Cucina
Afgelopen kerst was ik met familie in Maastricht, en toen zijn we hier (aan het Vrijthof) gaan eten. Het is een Italiaans restaurant zonder menukaart; ik geloof dat er eens in de paar avonden weer andere keuzes zijn. Wij konden kiezen uit drie hoofdgerechten, en daarnaast kreeg je nog allemaal kleinere hapjes zoals een beetje pasta, een salade en meloen met ham. Het is een prijzig restaurant, maar omg, het was zo ontzettend lekker! Het waren niet eens zulke bijzondere gerechten, maar alles was zo lekker en puur van smaak! Dit restaurant kan ik je zeker aanraden, mits je wat meer voor je avondeten uit wil geven.

Quattro Stagioni
Mocht je op zoek zijn naar een wat betaalbaarder Italiaans restaurant, dan is Quattro Stagioni misschien wel een goede optie. Dit restaurantje zit in de Koestraat, een super gezellig zijstraatje van het Onze-Lieve-Vrouwenplein. Ik moet toegeven dat het binnen niet zo gezellig is, maar in de zomer kun je ook heerlijk buiten zitten. De pasta's en pizza's hier zijn echt verrukkelijk; als je van dunne krokante pizza's houdt, moet je hier zeker eens langsgaan!


Dadawan
Dit is een Aziatisch (Chinees/Japans) restaurant waar je ook heerlijk en goedkoop kunt eten. Het blijkt een keten te zijn, die in ieder geval ook in Arnhem te vinden is. Dadawan vind je in Maastricht tegenover het station, en het is super cheap! Zoals je op de foto kunt zien nam ik een Stone Bowl met kip, groenten en rijst, met daarnaast een bakje teriyakisaus. Ik heb heel erg genoten! Dit gerecht kostte maar €7,95!

Café Sjiek
Mocht je van gezellige café's houden met Hollandse kost, dan moet je bij Café Sjiek zijn. Dit is een ontzettend gezellig café, en hoewel ik hier pas één keer ben geweest was ik wel onder de indruk van het eten. Ik nam namelijk biefstuk met pepersaus (waar ik normaal niet van hou), wat echt heel lekker was. Daarnaast zit je er gezellig; wel zit je vaak bij andere mensen aan een grote tafel. Je kunt er niet reserveren, en daardoor staan er vaak ook mensen aan de bar met een drankje en een hapje. Dit maakt het wel extra gezellig!


Café Madrid
Last but not least is Café Madrid. Dit is een Spaans tapasrestaurant met prima prijsjes. Het eten is verrukkelijk en er is veel keus qua gerechtjes. Wel zijn er voornamelijk vlees- en visgerechten, maar dit is vaak wel het geval bij tapas. Dit is op dit moment mijn favoriete tapasrestaurant in Nederland, en hij is te vinden in de Bredestraat. Daarnaast zit je er heel gezellig, en persoonlijk vind ik het personeel ook heel vriendelijk. Zeker het proberen waard!

Komen jullie weleens in Maastricht, en wat is jullie favoriete restaurant daar?

3 comments

  1. Ik vond zelf Stadscafé Lure ook heel erg leuk toen ik er vorig jaar was!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lure is inderdaad ook heel leuk! Heb er zelf tot nu toe alleen maar geluncht :)

      Delete

Nature of Happiness, Wies Kerrebijn | Theme by BD