Social Media

New In | Canon EF 50mm f/1.8 STM


Al een tijdje was ik op zoek naar een nieuwe camera body of objectief. Nu moet ik op het moment eigenlijk sparen voor mijn reis naar Australiƫ, maar ik wilde stiekem toch wel graag een nieuw cameraspeeltje. Ik heb een Canon 1100D met de standaard kitlens 18-55mm, en hoewel dit prima werkt vond ik de foto's toch niet altijd even mooi. Het was ook een vrij goedkope spiegelreflex camera, en de lens is ook niet optimaal. Vooral voor mijn blog maak ik veel productfoto's, en ik wilde daarvoor graag een lens hebben!Uiteindelijk koos ik voor de Canon EF 50mm f/1.8 STM, een primelens en de opvolger van de zogenaamde 'Plastic Fantastic'. Dit objectief heeft een vaste brandpuntafstand, wat betekent dat je niet kunt zoomen. Dit maakt het fotograferen wel wat onhandiger, maar de foto's zijn wel van betere kwaliteit. 


Ik vond deze lens vooral interessant doordat hij zorgt voor mooie 'bokeh'. Dit houdt in dat de achtergrond lekker wazig wordt terwijl het object wat je fotografeert juist scherp is. Hierboven zie je een voorbeeld: de linkerfoto heb ik gefotografeerd met de kitlens 18-55mm, en de rechterfoto met de 50mm lens. Een best groot verschil, vind je niet? 

Ik ben in ieder geval ontzettend blij met deze lens, en ik hoop hier veel mooie foto's mee te maken. Deze lens is dus vooral geschikt voor product- en portretfotografie, iets wat ik het meest doe op het moment. Voor mijn reis naar Australiƫ zou ik nog graag een groothoeklens willen, maar daar wacht ik nu nog even mee.

De Canon EF 50mm f/1.8 STM is bij onder andere bol.com te bestellen voor €119, een koopje dus!

8 comments

 1. Deze lens is perfect ik gebruik hem ook altijd voor mijn foto's.

  ReplyDelete
 2. Wauw wat een super mooi effect! Goede aankoop. :)
  Liefs,
  Evelien

  ReplyDelete
 3. Grappig, deze heb ik ook pas gekocht. In het begin effe wennen, maar daarna is het een geweldige lens!

  ReplyDelete
 4. Beste lens ooit! Ik heb ook een 50mm met vast brandpunt en ik gebruik amper andere lenzen! =D

  ReplyDelete
 5. Fijn die lens! Liefde voor de scherptediepte x

  ReplyDelete
 6. Ik heb deze lens ook! De bokeh is inderdaad supermooi als je deze lens gebruikt :)

  ReplyDelete

Nature of Happiness, Wies Kerrebijn | Theme by BD