Social Media

Lifestyle | Healthy Bananabread


De laatste tijd ben ik me meer aan het verdiepen in gezonde recepten, en vind ik het leuk om nieuwe dingen te proberen. Op internet heb ik al vaker recepten voorbij zien komen van bananenbrood, en het leek me erg leuk om dit een keer te bakken. Vandaag laat ik jullie mijn recept zien!


Zelf bak ik niet zo vaak, maar gelukkig is bananenbrood ook niet zo moeilijk om te maken. Dit zijn de ingrediënten die je nodig hebt:
- 200 gram speltmeel
- 3 eieren
- 3 bananen
- een half zakje bakpoeder
- kaneel
- honing

In veel recepten zag ik dat er amandelmeel werd gebruikt, maar dit is vrij prijzig (€4,- voor een zakje). Ook had ik thuis nog speltmeel liggen, dus ik besloot dat te gebruiken. Daarnaast kun je ook nog andere ingrediënten toevoegen aan dit recept, denk bijvoorbeeld aan noten of fruit.Als eerst prak je de bananen fijn, zelf heb ik dit met een vork gedaan. Het is wat fijner als de bananen wat rijper zijn, zo zijn ze makkelijker te prakken.


Vervolgens doe je de geprakte bananen in een beslagkom, en hier voeg je de 3 eieren aan toe en mix je deze ingrediënten door elkaar.


Daarna kun je 200 gram speltmeel (of bijvoorbeeld amandelmeel) en een half zakje bakpoeder eraan toevoegen. Het bakpoeder zorgt ervoor dat het brood wat luchtiger wordt, en niet zo compact. 


Als laatst voegde ik kaneel en honing toe; dit heb ik een beetje op de gok gedaan. Ik gebruikte ongeveer drie theelepeltjes honing; dit is natuurlijk afhankelijk van hoe zoet je je bananenbrood wilt hebben. 


Als je alles goed hebt gemixt, kun je het beslag in een cakevorm gieten. Ik heb overigens het beslag met de hand gemixt, maar je kunt dit natuurlijk ook met een mixer doen. De oven moet op 200 graden Celsius voorverwarmd zijn. Vervolgens mag het bananenbrood ongeveer 50 minuten in de oven.
  

En daar is 'ie dan: je eigen gemaakte bananenbrood! Persoonlijk vond ik het heel simpel om te maken, en het kost ook helemaal niet veel tijd. Ook vond ik 'm erg lekker en goed gelukt, hoewel de smaak niet heel bijzonder is. Daarom is het waarschijnlijk ook erg lekker om er noten aan toe te voegen! Zelf heb ik het bananenbrood lekker meegenomen in de trein en naar de uni; een hele handige snack of lunch. Mocht je 'm wat langer willen bewaren, dan kun je ook plakken bananenbrood invriezen. Ik ben in ieder geval fan!

Hebben jullie weleens bananenbrood gegeten of gemaakt?

6 comments

 1. Het staat al een tijdje op mijn lijstje wat ik graag wil proberen, het lijkt mij zo lekker!
  Liefs,
  Evelien

  ReplyDelete
 2. Ik had geen idee dat het zo simpel is! Deze sla ik op! M'n vriend is gek op banaan, hehe.

  ReplyDelete
 3. jammiee! ga ik zeker eens proberen! xoxo

  ReplyDelete
 4. Ik heb het ooit proberen te maken maar dat faalde nog al een beetje misschien dit recept maar uitproberen?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oh wat jammer! Dit recept is heel simpel :)

   Delete
 5. that looks so good, love banana bread! your photos are amazing as well! :)
  http://texturecharmscolour.de/food-green-spring-smoothie

  ReplyDelete

Nature of Happiness, Wies Kerrebijn | Theme by BD