Social Media

Lifestyle | My favourite breakfast


Vroeger hield ik absoluut niet van ontbijten, en in de eerste paar jaren van de middelbare school sloeg ik het vrijwel altijd over. Wel dronk ik een kopje thee, maar ik kreeg een boterham echt niet door mijn keel. Wel heb ik snel geleerd dat ontbijten toch wel echt belangrijk is om je lichaam op gang te krijgen in de ochtend. Toen ben ik overgegaan op cornflakes, maar onlangs ben ik overgestapt op kwark als ontbijt. Vandaag deel ik mijn favoriete ontbijtje met jullie!

Onlangs liet ik jullie al mijn favoriete smoothie zien met blauwe bessen en spinazie. Mochten jullie hier ook benieuwd naar zijn, dan kunnen jullie mijn recept hier lezen. 


Omdat ontbijten erg belangrijk en goed is voor je lichaam, vind ik het prettig om lekker uitgebreid te ontbijten en even een momentje voor mezelf te pakken. Op dit moment eet ik het liefst magere kwark, en heb ik van alles gekocht om het zo lekker mogelijk te maken. 

Dit is mijn 'recept' voor mijn favoriete ontbijtje om de dag mee te beginnen:
- magere Franse kwark (van bijvoorbeeld de AH of Almhof)
- een handjevol AH muesli (bijvoorbeeld rood fruit of spelt muesli)
- een eetlepel Tijd voor Ontbijt Superfruit & pitten (cranberry's, gojibessen, moerbeien en verschillende soorten pitten)
- een beetje geraspte kokos
- een beetje kaneel 
- een halve kiwi (de andere helft eet ik los op)


Persoonlijk vind ik dit ontbijt echt ontzettend lekker, en naar mijn mening vult het ook erg goed. Daarnaast is het ook een gezond ontbijtje door alle granen, pitten en gedroogde bessen. Een kiwi vind ik er ook goed bijpassen, maar je zou dit natuurlijk ook kunnen vervangen door bijvoorbeeld banaan. Ook kun je wat honing of eventueel gembersiroop toevoegen om het wat zoeter te maken. Ik kijk in ieder geval elke ochtend uit naar dit ontbijtje!

Wat eten jullie graag als ontbijt?

6 comments

 1. Ziet er goed uit! Op het werk ontbijt ik vaak met een bakje muesli, magere Griekse yoghurt en wat fruit erdoorheen. In het weekend ontbijt ik wat uitgebreider. :-)

  ReplyDelete
 2. Ah heerlijk, het ziet er veeeel te lekker uit haha. Ik eet als ontbijt graag veel fruit en een broodje met een gekookt ei. Vult als een malle en is voor mij echt een perfect begin van de dag!

  ReplyDelete
 3. Ah, dit ziet er veel te lekker uit <3

  ReplyDelete
 4. Wow! Dat ziet er echt heel goed uit! Mooie foto's

  ReplyDelete

Nature of Happiness, Wies Kerrebijn | Theme by BD