Social Media

Lifestyle | My favourite smoothie


Ik houd ervan om af te wisselen met mijn ontbijt. De ene keer maak ik bananenpannekoekjes, de andere keer eet ik een bakje kwark met muesli, en af en toe eet ik havermout met amandelmelk, appel en kaneel. Maar wat ik ook ontzettend lekker vind om de dag mee te beginnen is een gezonde smoothie, en vandaag deel ik mijn favoriet met jullie!


Deze smoothie is ontzettend simpel en kost bijna geen tijd. Dit is wat je nodig hebt:
- een doosje blauwe bes en framboos
- een zak spinazie
- water
- blender/smoothiemaker


Het ligt er natuurlijk aan hoeveel je wil maken, maar persoonlijk houd ik ervan als de smoothie ijskoud is. Dit komt door het bevroren fruit wat erin gaat. Daarom maak ik meestal een smoothie voor twee volle glazen, zodat ik de overige producten de volgende dag nog kan gebruiken en opnieuw een smoothie kan maken.

Voor twee volle glazen gebruik ik een half doosje blauwe bes en framboos. Dit is echt mijn favoriet als het gaat om bevroren fruit. Ook heb ik weleens een doosje rood fruit gebruikt, maar de smaak hiervan vind ik toch wat minder in een smoothie. Daarnaast doe ik ongeveer drie handjes spinazie in de blender. Vervolgens giet ik er wat water bij; dit doe ik altijd op gevoel. Ik houd wel van een wat dikkere smoothie, maar je kunt ook wat meer water toevoegen mocht je van een dunnere smoothie houden. 

Natuurlijk kun je ook nog andere ingrediĆ«nten toevoegen om de smoothie wat vullender of smaakvoller te maken. Denk bijvoorbeeld aan havermout of een banaan. 


Ik vind deze smoothie echt heerlijk in de ochtend, omdat hij lekker vult. Het is geen zoete smoothie, dus je moet hier natuurlijk wel van houden. Mocht je 'm wat zoeter willen, dan kun je wat meer fruit toevoegen. Persoonlijk vind ik 'm zo ook lekker. Helaas is de kleur niet zo spectaculair; de bruine kleur is niet heel uitnodigend. Maar geloof me, hij is lekker!

2 comments

  1. Klinkt echt super lekker! Ik ben ook dol op variatie als het om ontbijtjes gaat. Ik zelf houd meer van fruit smoothie maar dit zou ik ook eens willen proberen.

    ReplyDelete

Nature of Happiness, Wies Kerrebijn | Theme by BD