Social Media

Interieur | je kamer gezellig maken met lampjes


Ik moet eerlijk toegeven dat als het aankomt op gezelligheid en knusheid op mijn slaapkamer, dat ik een beetje een kind kan zijn. Ik houd ontzettend van me veilig en fijn voelen in mijn kamer, en iets wat daarbij helpt is gezellige sfeerverlichting. Ik ben echt gevoelig voor de sfeer in een kamer, en daarom vind ik kerstverlichting toch altijd wel ontzettend gezellig - en ja, het hele jaar door. 

Vroeger als klein kind was ik al helemaal gek van Kerst - van de gezelligheid met familie, maar ook van de prachtige kerstverlichting overal. In huis hadden wij ontzettend veel kerstverlichting, bijvoorbeeld in de boom, rondom de ramen, in plantenbakken buiten en op kastjes, maar ook de straten waren echt prachtig versierd. Dit is een van de redenen waarom ik zoveel van kerst houd. Kerstverlichting maakt alles magisch, en stiekem vindt het kind in mij dat nog helemaal geweldig.

Stiekem mis ik Kerst het hele jaar door, maar om nou alle kerstversiering in huis te laten hangen is ook zo raar. Daarom haal ik de meeste versiering weg (om eerlijk toe te geven heb ik mijn kleine kerstboompje laatst pas opgeruimd, puur uit luiheid), maar ik vind dat kerstverlichting het hele jaar door wel kan. Ik bedoel, waarom niet? Het maakt een kamer juist gezellig, en zolang het gewone lichtjes zijn vind ik dat het prima kan. 

Zelf heb ik bijvoorbeeld in mijn kamer bij mijn ouders thuis kerstverlichting om mijn bed heen gehangen. Ik heb daar een IKEA bed met spijlen, waar je het perfect omheen kunt wikkelen. Vroeger zat ik dan ook vaak op mijn kamertje een serie te kijken in bed, gezellig met deze kerstverlichting aan. Zo kun je de basisverlichting gewoon uitlaten, en genieten van mooie sfeerverlichting

Op mijn studentenkamer heb ik ook nog overal lampjes. Zo heb ik afgelopen winter kerstverlichting gekocht, en dit opgehangen aan een klein schapje aan de muur. Vaak doe ik deze als ik 's avonds alleen ben aan, en om het nog gezelliger te maken steek ik ook wat kaarsen aan. Dit soort dingen maken me altijd lekker ontspannen, en meestal kijk ik dan een serie of film en geniet ik van een kop thee. Bij het hoofdeinde van mijn bed heb ik ook een soort lampionnetjes voor de sfeer. Deze lampjes vind ik er ook altijd erg leuk en gezellig uitzien. 

Persoonlijk ben ik van mening dat kerstverlichting niet speciaal voor kerst hoeft te zijn, zolang het maar gewone lampjes zijn en geen specifieke kerstversiering is met bijvoorbeeld kerstballen, engeltjes en rendieren. Natuurlijk mag je dit zelf helemaal weten, maar dit zou ik zelf niet snel doen. Ik weet dat het op een of andere manier heel kneuterig klinkt, maar ik vind kerstverlichting gewoon ontzettend gezellig en daarom laat ik sommige lampjes het hele jaar door hangen, haha!

Hebben jullie ook nog kerstverlichting als sfeerlampjes in huis?
Bron foto: Pinterest

3 comments

  1. Ik ben benieuwd, zijn er foto's van je kamer? Pas recent je blog tegen gekomen en woon zelf vlakbij Maastricht dus vind het erg leuk om te lezen allemaal!

    ReplyDelete
  2. Jaa, ik vind inderdaad ook dat kerstverlichting gewoon het hele jaar door kan! Als het net zulke lampjes zijn zoals op die leuke foto aan het begin van je artikel, dan kan zoiets het hele jaar door in je kamer hangen. En toevallig heb ik ook dat soort lampjes op m'n kamer :) Blijft leuk!

    ReplyDelete
  3. Ik heb echt al jaren van die fairylights in mijn kamer hangen! Over mijn tv, over mijn spiegel, langs mijn bed en in het raamkozijn. Love it!

    ReplyDelete

Nature of Happiness, Wies Kerrebijn | Theme by BD