Social Media

Let's go to Australia #1


Een aantal maanden geleden heb ik meerdere blogposts geschreven over het feit dat ik voor mijn studie een half jaar naar het buitenland kan. Eindeloos heb ik gepiekerd en getwijfeld over waar ik graag heen zou willen, en in deze blogpost kun je lezen dat ik uiteindelijk de keus heb gemaakt om naar Australië te gaan. Je meld je aan voor het 'semester abroad program', en dan moet je afwachten of je in aanmerking komt. Gelukkig kwam ik in aanmerking, en ben ik nu al dingen aan het regelen om daadwerkelijk naar Australië te gaan!

Het klinkt nog steeds ontzettend bizar, en ik heb eigenlijk helemaal niet het idee dat ik over een paar maandjes in het vliegtuig op weg naar Australië zit. Ik kan het nog niet geloven, maar het komt toch écht steeds dichterbij. Even voor de duidelijkheid: ik ga een half jaar naar Australië om daar te studeren aan de universiteit. Er waren verschillende plekken waar je heen kon gaan in Australië, maar zelf ga ik naar Adelaide, een stad in Zuid-Australië. Zoals je op de foto kunt zien is de universiteit daar echt prachtig, en het lijkt me dan ook heel bijzonder om daar straks rond te lopen en mijn weg te vinden. 

Op dit moment ben ik bezig met mijn aanmelding voor de universiteit daar, en ik moet daar ook nog officieel aangenomen worden. Dit is wel erg spannend, maar ik ga er maar vanuit dat ik word aangenomen aangezien erover piekeren ook niet echt helpt. Ik ben vakken aan het kiezen op de universiteit daar, en het liefst wil ik gender studies vakken doen. Deze vakken gaan over bijvoorbeeld discriminatie, racisme, identiteit, seksualiteit, feminisme, etc.

Nadat ik me ingeschreven heb voor de universiteit daar, zijn er natuurlijk nog honderdduizend andere dingen die ik moet regelen. Vaccinaties (aangezien ik daarna ook nog graag wil reizen door Azië), spullen die ik nodig heb op reis (zoals een regenjas, goede schoenen, wellicht een grote backpack), het regelen van een kamer, de vlucht boeken, en nog veel meer. Binnenkort ga ik dit allemaal op een rijtje zetten, en dan moet ik toch echt beginnen. Heel spannend, maar ook erg leuk!

Zijn jullie weleens een half jaar in het buitenland geweest? Hebben jullie nog tips voor dingen regelen?
Bron foto: Google.

2 comments

 1. Gender studies lijkt me razend interessant. Prachtig gebouw, zeg. Wat spannend!

  ReplyDelete
 2. I would love to go to Australia someday.
  xoxo
  Liza
  Liza Corner | Instagram | Facebook

  ReplyDelete

Nature of Happiness, Wies Kerrebijn | Theme by BD