Social Media

Tips: relaxing before bed


Over het algemeen heb ik het geluk dat ik een goede slaper ben: ik ben meestal wel relaxed als ik naar bed ga, en val dan ook redelijk snel in slaap. Toch heeft iedereen weleens moeite met in slaapvallen, wat erg vervelend kan zijn - zeker als je de volgende dag weer vroeg op moet. Daarom wil ik graag mijn tips met jullie delen voor een goede nachtrust, zodat je lekker in slaap kunt vallen!

Tea for bed
Zelf ben ik echt een theeleut, en thee drinken voor het slapen gaan vind ik heerlijk. Het verwarmt je lichaam, en persoonlijk kom ik ook lekker tot rust en kan ik relaxen. Mijn favoriete thee voor het slapen gaan is toch wel echt Celestial Seasonings Sleepytime thee. Dit is een kruidenthee met kamille, en bevat geen caffeïne. Caffeïne zit vaak in theesoorten, maar dit zorgt juist voor een opgewekt effect - iets wat je voor het slapengaan liever niet wilt.

Gezichtsmasker of -stoombadje
Wat ook weleens kan helpen, is jezelf even lekker verwennen voordat je gaat slapen. Je kunt een warme douche nemen, maar ook een gezichtsmasker werkt ontspannend. Af en toe kan ik ook erg genieten van een gezichtsstoombadje: je doet wat kokend water in een grote kom met daarin bijvoorbeeld wat badolie met een lekkere geur. Hier ga je vervolgens met je hoofd bovenhangen, met een handdoek over je hoofd. Niet alleen is dit goed voor een verkoudheid, maar ook om je gezicht en je poriën te reinigen. 

Een fijn dekbedovertrek
Een van de belangrijkste dingen bij het slapen vind ik toch wel echt een prettig dekbedovertrek. Ik heb weleens dekbedovertrekken gehad die een hele vervelende stof hadden, en dat slaapt ook meteen een stuk minder fijn. Meestal kies ik dan ook voor lekker zachte dekbedovertrekken, waardoor ik ook veel lekkerder in bed lig. Zelf heb ik vooral dekbedovertrekken van katoen, maar een met satijn lijkt me ook wel erg prettig - bijvoorbeeld dit crèmekleurige hotel linnen dekbedovertrek van Living Comfort Textiel! Deze staat ook nog eens erg mooi in je slaapkamer; ik houd altijd wel van hele simpele en neutrale dekbedovertrekken. 

Een goed boek lezen
Stiekem doe ik dit bijna nooit, en kijk ik toch meestal series voor het slapengaan. Maar, ik denk dat een boek lezen zóveel beter is om te ontspannen. Het blauwe licht van een laptop of tv verstoort namelijk je nachtrust, omdat de melatonineproductie, die ervoor zorgt dat je moe wordt, wordt onderdrukt. Daardoor is het eigenlijk beter om je apparaten uit te schakelen voordat je naar bed gaat, en nog even af te kicken. Daarnaast is lezen ook wel rustgevend, en kun je jezelf even verliezen in een mooi verhaal. Zelf vind ik The Rosie Project van Graeme Simsion wel een aanrader!

ASMR
Misschien kennen jullie het wel: autonomous sensory meridian response oftewel ASMR. Mascha van Beautygloss heeft heel wat ASMR video's gemaakt, en door haar kwam ik met dit fenomeen in aanraking. In het begin moest ik eraan wennen, maar het gaat er eigenlijk om dat bepaalde geluiden een soort tintelend en ontspannend gevoel in je hoofd kunnen veroorzaken - je kunt het vergelijken met kippenvel. Je moet ervan houden, maar persoonlijk vind ik het erg fijn om af en toe naar ASMR video's te luisteren. Als ik écht niet kan slapen, val ik altijd wél in slaap bij een ASMR video. Het proberen waard dus!

Bron foto: Living Comfort Textiel

5 comments

 1. Ik vind een boek lezen heerlijk, en een fijn voetenbadje met olie kan ik heerlijk van ontspannen <3
  Fijn artikel!
  Liefs,
  Evelien

  ReplyDelete
 2. Leuk artikel! Thee drinken voor het slapen gaan deed ik eerst wel vaak, maar tegenwoordig minder. Moet ik toch weer gaan doen. En ASMR video's zijn zooo chil!

  ReplyDelete
 3. Fijn artikeltje! Goede tips geef je :) Ik zou ook eens wat vaker een boek moeten lezen. Ik kijk geen series ofzo in plaats daarvan, maar zit altijd achter m'n computer. Zoals nu bijvoorbeeld, haha. Blogs lezen (en artikelen schrijven voor m'n eigen blog) blijft gewoon te leuk :P

  ReplyDelete
 4. Goede tips! Een boek lezen is eigenlijk dubbel, want soms is het boek zo spannend dat ik niet kan, noch wíl gaan slapen, haha! Thee is inderdaad een goede, de Sleepytime Extra vind ik ook erg lekker. Heb je weleens thee getrokken van hop? Dat is bijna niet te drinken als je het te lang laat trekken, maar je wordt er wel loom van. Ik ben een erg moeilijke slaper, dus voor mij is zo'n middeltje wel ideaal.

  ReplyDelete
 5. Ahh wat een fijne tips! Ik heb best vaak dat ik lastig in slaap kom, dus dit is echt mega handig!

  ReplyDelete

Nature of Happiness, Wies Kerrebijn | Theme by BD