Social Media

Let's go to Australia #2


Zoals jullie misschien al hebben gelezen in een vorig artikel, ga ik een half jaar in Australië studeren! Ik had me aangemeld voor de universiteit in Adelaide, maar ik moest nog even afwachten totdat ik met zekerheid was aangenomen. Gelukkig kreeg ik anderhalve week geleden het verlossende woord: ik mag aan de University of Adelaide studeren!

Nog steeds vind ik het onwerkelijk, en om eerlijk te zijn besef ik echt totaal nog niet dat ik een half jaar naar de andere kant van de wereld vertrek. Ik vind het ontzettend spannend, maar ik hoor van vrienden en vriendinnen alleen maar geweldige verhalen. Ook is studeren in het buitenland wel een unieke kans, een kans die ik niet wilde laten schieten.

Op de universiteit daar heb ik al een aantal vakken gekozen, met name vakken die over gender studies gaan. Deze zijn gelukkig ook al goedgekeurd, dus ik weet met zekerheid dat ik deze vakken kan gaan volgen. Ik ben heel erg benieuwd hoe het daar allemaal gaat zijn!

En nu begint natuurlijk het echte werk en de chaos. De aanmelding ondertekenen en bevestigen dat ik daar daadwerkelijk wil gaan studeren, en dan alle belangrijke dingen eromheen. Mijn kamer hier onderverhuren, daar een kamer zoeken, een visum regelen, vaccinaties, vliegtickets, verzekeringen, mobiel abonnement, me inlezen over Adelaide, en spullen aanschaffen zoals wellicht een goede wind- of regenjas en backpack. 

Midden juli vertrek ik naar Australië, waar het op dat moment winter is (en ik geloof minimaal een graad of 15). Het semester loopt tot eind november, en dan zit mijn tijd in Adelaide er alweer op. Omdat ik pas begin februari hier weer moet beginnen aan het nieuwe semester, heb ik nog een aantal maanden vrij waarin ik heel graag wil gaan reizen. Het liefst wil ik naar een aantal landen in Azië, aangezien deze landen me wel heel erg trekken. Mijn oma kwam uit Indonesië, dus daar wil ik nog graag een keer naartoe. Daarnaast lijkt Myanmar me echt een prachtig land - maar voor de rest heb ik me nog niet verdiept in welke andere landen ik nog wil bezoeken...

Hebben jullie nog aanraders voor landen in Azië?
Bron foto: Google.

Post a Comment

Nature of Happiness, Wies Kerrebijn | Theme by BD