Social Media

Summer essentials | bescherming tegen de zon


Eindelijk kunnen we weer een beetje genieten van de zon! Het heeft even geduurd, maar de zomer begint er een beetje aan te komen, dus iedereen kan weer heerlijk in de tuin zitten, terrasjes pikken en barbecueën. Wel is het natuurlijk belangrijk om je goed te beschermen tegen alle UV-straling. Vandaag een paar tips om geen kreeft te worden deze zomer (onder andere zonnebrandcrème en schaduwdoeken!)!

Insmeren met zonnebrandcrème
Als je in de zon gaat zitten, is het natuurlijk ontzettend belangrijk om je huid te beschermen en verzorgen. Uiteraard is een goede zonnebrandcrème dan een musthave. Ik moet eerlijk toegeven dat ik dit niet altijd even braaf doe, maar ik probeer hier wel op te letten. Verbranden is heel slecht voor je huid, en dus kun je dit beter vermijden. 

Zoek de schaduw op
Hoewel ik zelf niet zo snel verbrand (wat ik waarschijnlijk te danken heb aan mijn Indische roots), is het wel belangrijk om je huid goed te beschermen tegen de straling van de zon. Vaak is het slim om midden op de dag even de schaduw op te zoeken, en bijvoorbeeld onder een boom, parasol of schaduwdoek te gaan zitten. Bij mijn ouders hebben wij een dakterras waar we zowel een parasol als schaduwdoek hebben, dus er is altijd genoeg plek in de schaduw mocht de zon te fel zijn. Vooral rond een uur of één is de zon op z'n felst, en dan kun je de zon beter vermijden.

Driehoek als schaduwdoek
Hoewel een parasol erg handig kan zijn, vind ik een schaduwdoek persoonlijk wat leuker. Wij hebben thuis een schaduwdoek in de vorm van een driehoek, en doordat dit schaduwdoek crèmekleurig is staat het heel vriendelijk en zomers. Zo komt het licht van de zon er toch doorheen, maar ben je wel beschermd tegen de straling. Natuurlijk zijn schaduwdoeken ook in andere kleuren te vinden, maar zelf vind ik een lichte kleur wel mooi ogen voor in de zomer. 

Een leuk zomers hoedje
Gelukkig heb ik zelf nog nooit last gehad van een zonnesteek, maar toch is het goed om af en toe ook je hoofd te beschermen tegen de zon. Herkennen jullie ook dat als je lang in de zon zit, de scheiding in je haar verbrand? Dit vind ik echt verschrikkelijk, want je haar kammen doet dan echt verschrikkelijk veel pijn. Vandaar dat ik er af en toe voor kies om een leuk hoedje te kopen voor in de zomer! Daarnaast zit dit er bij een zomerse outfit er ook nog eens leuk uit, dus waarom niet?!

Aftersun lotion
Mocht je toch verbranden, dan vind ik het persoonlijk altijd prettig om een aftersun crème op te smeren. Hoewel je huid niet meteen herstelt, is het wel verfrissend en verzorgend. Het geeft wat verkoeling, en hierdoor vind ik altijd dat je huid wat minder brand en gloeit. Als je geen aftersun lotion thuis hebt liggen, kun je natuurlijk ook body lotion gebruiken. Ook dit werkt verzachtend, hoewel er in aftersun vaak aloë vera zit wat wellicht niet in een gewone body lotion zit. Aloë vera heeft namelijk een geneeskrachtige en helende werking, wat erg prettig is als je verbrand bent. 

Waarschijnlijk zijn er behalve crème, lotion en een schaduwdoek nog veel meer goede tips om jezelf te beschermen tegen de zon, maar zelf kies ik meestal voor deze hulpmiddelen. Hoewel het misschien voor de hand ligt, is het echt goed om je te beschermen tegen de zon, en om ook af en toe de schaduw op te zoeken onder een parasol of schaduwdoek. Maar het allerbelangrijkst is dat je natuurlijk gewoon lekker geniet van de mooie, zonnige dagen!

4 comments

 1. Slim! Ik heb altijd factor 50 opgesmeerd xD Geniet van het zonnetje vandaag!

  ReplyDelete
 2. Wij hebben weleens zo'n (zelfgemaakte, haha) schaduwdoek als we gaan kamperen, maar het is inderdaad ook slim om zoiets thuis op te hangen :)

  ReplyDelete
 3. Goede essentials. De laatste tijd lees/hoor je veel over huidkanker door zonnen.. maakt me altijd een beetje bang. Hou erg van de zon, dus smeer me veel in en probeer ook veel in de schaduw te zitten.

  ReplyDelete
 4. Ik draag eigenlijk nooit een pet of een hoed, wel een goed idee!

  ReplyDelete

Nature of Happiness, Wies Kerrebijn | Theme by BD