Social Media

Favourite activities on holiday


Hoewel ik stiekem erg van de winter houd, kan ik de zomer ook heel erg waarderen. Het lekkere warme weer, de zon, de leuke kleren en veel buiten zijn. Deze zomer ga ik naar Australië waar ik helaas in de winter aankom, maar ik ga hier in Nederland nog even optimaal genieten van het lekker weer zolang het er is. Vandaag deel ik mijn favoriete activiteiten met jullie als het gaat om zomervakanties - van zwemmen in een zwembad tot lekker uiteten!

Marktjes bezoeken
Op vakantie vind ik het altijd erg leuk om authentieke marktjes op te zoeken en hier lekker rond te kijken. Vooral als het een markt is waar locale bewoners ook naartoe gaan, vind ik het persoonlijk erg leuk. Je leert dan iets van de cultuur kennen, en dan loop je tenminste niet tussen alleen maar toeristen die allemaal dezelfde prullen willen aanschaffen. Toch kan ik dit soort marktjes af en toe ook wel waarderen, en met name in Turkije vind ik dit altijd wel leuk. Maar in Rome hebben ze bijvoorbeeld wat authentiekere marktjes met ook groente, fruit en specerijen, wat ik ook erg leuk vind.

Zwemmen in een zwembad
Een van de fijnste dingen in de zomervakantie vind ik toch wel echt zwemmen. De zee vind ik ook heerlijk, maar ik moet toegeven dat ik niet zo van het zoute water houd omdat dit altijd op je huid blijft 'liggen'. Daarom vind ik een zwembad meestal wat fijner, omdat ik me dan minder vies voel als ik eruit kom. Ik vind zwembaden echt heerlijk om in af te koelen, zeker als je een dag gelopen hebt en echt even wil ontspannen. 

Hoewel het in Nederland niet erg lang lekker weer is om te zwemmen, is het toch wel ontzettend fijn om voor de warme dagen een zwembad in je tuin te hebben. Bij mijn ouders thuis hebben we helaas alleen een dakterras, waardoor het niet mogelijk is om een zwembad in onze tuin te plaatsen. Maar mocht je deze mogelijkheid wel hebben, dan zou ik persoonlijk wel sneller een zwembad aanschaffen voor de verkoeling. Tegenwoordig verkopen ze enorme zwembaden waar je prima in kunt zwemmen, maar je kunt natuurlijk ook gewoon een opblaasbaar zwembad kopen, al is het maar om je voeten even in te dompelen. 

Uiteten gaan
Dit is toch wel een luxe als je op vakantie gaat - aangezien je vaak geen plek hebt om zelf te koken, moét je elke dag uiteten. Persoonlijk vind ik uiteten echt ontzettend leuk en gezellig, omdat je dan wat langer de tijd neemt om met elkaar te eten en lekker na te tafelen. Ook is de sfeer in een restaurant of op een terras vaak heel gezellig, en om dan lekker tot 's avonds laat te blijven zitten vind ik echt een fijn gevoel. En dan na thuiskomst nog even een koele duik in het zwembad!

Musea bezoeken
Het ligt eraan waar ik heenga op vakantie, maar vroeger hebben mijn ouders me eindeloos meegesleept naar verschillende musea - waar ik ze heel erg dankbaar voor ben. Mijn ouders hebben me geleerd om musea en kunst te waarderen, iets waar ik nog steeds wel van houd. Van historische musea tot aan dieren en schilderkunst, ik heb echt veel verschillende dingen bezocht. Vaak was dit in Engeland of Frankrijk, maar ook in Rome heb je bijvoorbeeld het Vaticaan Museum wat ik echt een aanrader vind. Het is nooit te laat om jezelf te verrijken :).

Picknicken in een park
Het klinkt misschien niet zo exciting, maar af en toe ga ik op vakantie weleens in een park zitten met lekker eten, drankjes en bijvoorbeeld een boek. Vakanties zijn er natuurlijk ook voor om te ontspannen, en je mag dan wel in een ander land zijn - relaxen in een park is altijd fijn als je het mij vraagt. Vaak heb ik de neiging om op vakantie ontzettend veel te regelen en te doen, maar om uitgeput thuis te komen van je vakantie is natuurlijk ook niet ideaal. Neem het daarom sommige dagen wat rustiger aan, en geniet van de natuur om je heen terwijl je een goed boek aan het lezen bent! Anders moet je na thuiskomst alsnog een paar dagen aan het zwembad liggen om bij te komen ;).

Toch blijft een van mijn favorieten wel luieren aan het zwembad, haha. Wat doen jullie graag op vakantie?

2 comments

  1. Oeh ja, ik ben dol op marktjes. Sowieso vind ik dat in Nederland altijd al leuk, maar in het buitenland is het zo veel leuker. Het heeft altijd wat gezelligs. Het strand vind ik altijd wel heel leuk als ik op vakantie ben. Dat geeft mij echt een vakantie gevoel.

    ReplyDelete

Nature of Happiness, Wies Kerrebijn | Theme by BD