Social Media

Kruidvat Sun Spraygel Bronze SPF15


Gelukkig is het de afgelopen tijd heerlijk weer geweest, waar ik optimaal heb van proberen te genieten. Ik vind het heerlijk om in de zomer met een boek of met muziek in ergens buiten te zitten, of om met vriendinnen in het park hapjes te eten. Natuurlijk is het wel belangrijk dat je je goed beschermt tegen de zon, ook al verbrand je misschien niet zo snel. Vandaag review ik de Kruidvat Sun Spraygel Bronze SPF15 voor jullie!

Ik moet eerlijk bekennen dat ik (volgens mij) nog nooit een Kruidvat zonnebrand heb gebruikt. Vaak koop ik zonnebrand van Nivea of Garnier, maar een keer een ander merk uitproberen kan nooit kwaad. Daarnaast is Kruidvat ook goedkoper, wat wel een pluspunt is - zeker als je student bent, haha. 


Op de verpakking staat dat deze zonnebrand gemiddelde bescherming biedt, en daarnaast bevat het product plantaardige olie en aloĆ« vera. De factor van de zonnebrand is SPF15, wat een redelijk lage factor is. Toch denk ik dat je je huid hier prima mee kan beschermen, zolang je je huid maar vaak insmeert met zonnebrand. 

De zonnebrand heeft overigens de geur van kokosnoot, waar ik in het begin echt aan moest wennen. Ik moet toegeven dat ik kokosnoot niet geweldig vind ruiken, maar op een gegeven moment raakte ik eraan gewend en vond ik het op zich wel lekker. Mocht je kokosgeur wel ontzettend lekker vinden, dan is deze zonnebrand zeker het proberen waard!


Het flacon vind ik even wennen, want de zonnebrand komt met een harde straal uit het flesje. Dit zorgt ervoor dat de zonnebrand kan spatten, waar je wel even rekening mee moet houden. Het product zelf is redelijk vloeibaar: hierdoor kun je het makkelijk uitsmeren over je huid.

Ik heb het product een aantal keren getest, en ik merk eerlijk gezegd wel dat je wat vaker moet smeren om je huid goed te beschermen tegen de UV-stralen van de zon. Zelf ben ik hier niet zo secuur in, wat je eigenlijk wel moet zijn. Daardoor denk ik dat een zonnebrand met een hogere factor wat eerder weggelegd is voor mij.


Over het algemeen ben ik wel tevreden over deze zonnebrand. Hij smeert makkelijk uit, beschermt je huid - ondanks dat je wat vaker moet smeren. Mocht je factor 15 te laag vinden, dan kun je ook nog de factor 30 variant van Kruidvat aanschaffen. De geur is even wennen, maar als je kokos lekker vindt ruiken is deze zeker een aanrader. Wel vind ik het flacon iets minder handig, omdat de zonnebrand er met een hardere straal uitkomt en kan spatten. Maar mocht je een goedkopere zonnebrand willen aanschaffen, dan is deze het proberen waard! 

Kruidvat Sun Spraygel Bronze SPF15 kost €5,99 (de SPF30 variant €6,99).
Dit product heb ik ontvangen ter review.

3 comments

 1. Wat een fijne review! Ik ben heel erg benieuwd geworden naar de zonnebrand van Kruidvat. Ik gebruik altijd australian gold en sinds kort ook rituals. <3
  Liefs,
  Evelien

  ReplyDelete
 2. Ik vind zelf sp15 te weinig, maar het product klinkt goed!

  ReplyDelete
 3. Hmm, voor mij is 15 echt te weinig, dan verband ik levend haha! En ik vind zonnebrand met kokosgeur echt vreselijk :P

  xx

  ReplyDelete

Nature of Happiness, Wies Kerrebijn | Theme by BD