Social Media

Let's go to Australia #3


Hoewel het eigenlijk helemaal niet zo voelt, ga ik over precies drie weken richting de andere kant van de wereld. Op woensdag 12 juli vlieg ik naar Adelaide, Australië; een reis die waarschijnlijk rond de 25 uur gaat worden. Een heel eind, en helemaal in mijn eentje. Vanaf Düsseldorf vlieg ik naar Dubai waar ik een overstap heb van 2 uur, en daarna vlieg ik door naar Zuid-Australië.

Veel dingen heb ik al geregeld, zo heb ik mijn Overseas Health Insurance en visum binnen, ik heb een creditcared binnengekregen die ik had aangevraagd, en mijn afspraak bij de GGD voor vaccinaties staat ook vast. Ook heb ik bijvoorbeeld nog een afspraak bij de tandarts en opticien staan, want dit soort dingen zijn natuurlijk ook handig om van tevoren nog even gecheckt te hebben. 

Op universiteit heb ik zo goed als alles geregeld: ik heb mijn vakken gekozen, mijn rooster is klaar en 24 juli kan ik daadwerkelijk beginnen met studeren op de universiteit van Adelaide. Ik mocht zelfs mijn eigen rooster maken (!), dus ik heb mezelf lekker twee dagen vrij gegund elke week ;). Daarnaast heb ik me ingeschreven voor meldingen van activiteiten op de universiteiten - dit leek me wel leuk en een handige manier om mensen van mijn studie te ontmoeten.

Het voelt nog steeds bizar en onecht, maar ik ga toch écht een half jaar naar de andere kant van de wereld. Ik heb er heel veel zin, en stiekem met name in het reizen wat ik daarna ga doen aangezien ik heel december en januari vakantie heb! Ook het studeren lijkt me leuk, vooral om in een hele andere omgeving te studeren met nieuwe mensen. Maar het is ook wel spannend en eng, vooral omdat ik ter plekke nog een kamer moet vinden daar vanuit een hostel. Daarnaast lijkt het me heel gek om goede vriendinnen van thuis niet meer wekelijks te zien, en natuurlijk ook mijn ouders. Meestal ga ik in het weekend toch naar huis voor mijn ouders, vrienden van thuis en mijn lieve hondje. Dit kan vanuit Australië niet meer, en ik ga ze dan ook voor een half jaar niet meer zien. Een heel gek idee is dat - maar hopelijk gaat dat wel goedkomen.

Ook het inpakken is iets waar ik waarschijnlijk echt moeite mee ga krijgen, want hoe moet ik in hemelsnaam een koffer van 30kg vullen voor een half jaar?! Om met een hele kleine kledingkast een half jaar te leven vind ik stiekem best een opgave. Vooral omdat ik daar in de winter aankom, maar het langzamerhand lente en uiteindelijk zomer wordt. Ik moet dus van alles wat meenemen, dus ik moet heel selectief zijn (helaas). Ik denk dat ik vooral veel basics ga meenemen, en een paar uniekere stukken waardoor ik veel dingen hopelijk met elkaar kan combineren.

Al met al heb ik er ontzettend veel zin in, hoe spannend en eng het ook is. Ik ben waarschijnlijk nog nooit zo erg uit mijn comfortzone geweest, maar wie weet is dit ook wel goed voor me. Ik hoop in ieder geval nog zelfstandiger te worden, mezelf uit te dagen, nieuwe mensen te leren kennen en nieuwe ervaringen op te doen, en mezelf te verrijken met al deze indrukken. Let's do this!
Bron foto: Google.

2 comments

 1. Wauw wat super spannend!
  Ik vind het super tof en knap dat je dit doet, ik wens je alvast heel veel succes en ben benieuwd naar de verhalen!
  Liefs,
  Evelien

  ReplyDelete
 2. Wat superrrrrrr tof!! Ik wens je heel veel succes met de voorbereidingen en ik ben benieuwd wat ik allemaal van je voorbij zie komen op instagram ;)

  ReplyDelete

Nature of Happiness, Wies Kerrebijn | Theme by BD