Social Media

Verhuisd naar Australië!


Daar zit ik dan, typend vanaf de bank in ons mooie huis in West Croydon, een suburb van Adelaide, een stad in Zuid-Australië. Ook al voelt het totaal niet zo, ik ben nu alweer een maand - helemaal aan de andere kant van de wereld. Geloof het of niet, hoe gek en surreal en ook soms voelt, ik voel me hier prima op mijn gemak en stiekem begint het al lekker als thuis te voelen.

Op 12 juli vertrok ik vanuit Düsseldorf naar Adelaide om hier een half jaartje te gaan studeren op de universiteit, en om daarna te reizen en de wereld te ontdekken. In het begin besefte ik het totaal niet en was het best eng, maar op het moment dat ik in het vliegtuig stapte was ik eigenlijk wel ready to go. De eerste week was stressvol - ik moet een woonplek zoeken, maar gelukkig heb ik uiteindelijk een geweldig mooi huis gevonden en woon ik samen met vier lieve meisjes.

Inmiddels ben ik al een paar weken gestart op de uni, waar ik in het begin nog geen motivatie voor op kon brengen. Gelukkig is het hier allemaal vrij relaxed, en heb ik het idee dat het niveau toch echt een stukje lager ligt dan op mijn eigen universiteit in Nederland. Soms saai dus, maar goed - wél genoeg tijd om leuke dingen te doen en Australië te verkennen. Ik moet zeggen dat ik tot nu toe nog niet ontzettend veel heb ondernomen, maar de stad leer ik gelukkig steeds beter kennen en dat moet natuurlijk ook gebeuren. 

Hieronder wat foto's van Adelaide Central Market, Glenelg Beach, Urimbirra Wildlife Park, het kustplaatsje Victor Harbor en wat foto's van het centrum.

Ik had verwacht dat het allemaal toch een shock zou zijn, verhuizen naar letterlijk de andere kant van de wereld. Maar ik moet zeggen dat het heel erg meevalt, en dat de stad toch een beetje Europees/Amerikaans lijkt. Hoewel, zodra je uit het centrum bent realiseer je je toch wel dat je écht in Australië zit. Dan vallen ineens de palmbomen, kaketoes en papegaaien op, en dan is het toch een heel stuk anders dan Europa. Ik ga er in ieder geval optimaal van genieten! :)

Mochten jullie meer willen weten over mijn tijd in Australië, en het reizen wat ik daarna ga doen, dan kan je me ook volgen op www.forthosewholovetowander.nl

2 comments

  1. Wat fijn dat je het zo goed naar je zin hebt en al vrij snel een plekje hebt gevonden met lieve huisgenootjes. Geniet lekker daar!

    ReplyDelete
  2. Zooo gaaf dat je dit avontuur bent aangegaan! Ik heb idd al vaker gehoord dat het op universiteiten in Australië allemaal ietsje makkelijker is dan in Nederland. Gek eigenlijk! Geniet er nog maar van <3

    ReplyDelete

Nature of Happiness, Wies Kerrebijn | Theme by BD