Social Media

Nieuwe (lower) helix piercing!


Ongeveer twee weekjes geleden ging ik een paar dagen naar Sydney, een ontzettend leuke en mooie stad! Heel impulsief als ik af en toe kan zijn, dacht ik voordat we gingen ineens "laat ik een piercing zetten in Sydney". Ik besloot een beetje op Instagram en Facebook te zoeken naar een tattoo & piercing shop, en uiteindelijk kwam ik bij Kaleidoscope uit in Bondi, een suburb van Sydney. Deze shop sprak me wel aan, en zaterdag 2 september liepen we 's avonds rond een uur of 7 de shop binnen.

Voor degenen die dit misschien niet weten; ik heb ongeveer 2,5 jaar geleden een helix piercing in mijn linkeroor laten zetten waar ik niet zo'n geweldige ervaring mee heb. Ik was toen heel zenuwachtig omdat ik niet wist hoe het ging voelen, en nadat de piercing erin zat kwamen al deze zenuwen eruit waardoor ik na het afrekenen ineens flauw viel. De piercing zetten viel qua pijn wel mee, maar doordat ik voor een ringetje gekozen had in plaats van een knopje deed het wel een stuk pijner. Om nog maar niet te beginnen over het helingsproces, wat een hel. Na een week raakte mijn piercing ontstoken, en zat ik aan de antibiotica en ibuprofen van 600mg per dag aangezien de pijn ook doortrok naar mijn hoofd. Na maanden en maanden kon ik eindelijk weer een beetje fatsoenlijk op mijn oor liggen, maar dit heeft ontzettend lang geduurd.

Door deze slechte ervaring, was ik wat huiverig om weer een piercing te laten zetten. Toch vind ik oorpiercings ontzettend leuk, en daarom besloot ik het toch weer te proberen. De medewerkers bij Kaleidoscope waren enorm aardig, en de piercer stelde me erg op mijn gemak. Voor de zekerheid vertelde ik hem dat ik de vorige keer was flauwgevallen, zodat hij er misschien een beetje rekening mee kon houden. Het piercen verliep eigenlijk heel goed, en hij vroeg me erna hoe het ging en zei dat hij wel kon zien dat het goed met me ging en dat ik niet flauw ging vallen. Ook kon ik voor €7 een zoutoplossing kopen om mijn piercing te verzorgen, en vertelde hij me dat ik antibacteriële zeep moest kopen om mijn piercing schoon te maken. Ik heb overigens deze keer voor een stud gekozen, en hij zei ook dat dit een stuk beter is dan een ringetje laten piercen. Het kostte in totaal rond de $85 als ik het goed heb, wat ongeveer uitkomt op €55-€60. Dit is wel wat duurder dan mijn vorige piercing, die kostte €35. Maar alsnog vind ik de prijs prima aangezien je ook voor de service betaalt, wat ik persoonlijk erg belangrijk vind.

Hoe gaat het nu met mijn piercing? Verbazingwekkend goed! Ik heb 'm nu twee weken, en mijn piercing heelt hartstikke goed. Ik maak 'm elke dag één keer schoon met antibacteriële zeep, en daarnaast gebruik ik 1 tot 2 keer per dag de zoutoplossing. Tot mijn grote verbazing kan ik zelfs, als ik voorzichtig ben, een beetje op mijn oor liggen! Dit had ik bij die andere helix piercing pas na maanden. Ik ben heel blij met mijn piercing, en ik kan alleen maar zeggen dat ik het iedereen aanraad om voor een stud te gaan en 'm goed schoon te houden en er niet met 'vieze' handen aanzitten. Ik weet niet waarom deze piercing zo ontzettend goed heelt, of het nu te maken heeft met de stud of met het schoonmaken wat ik misschien iets secuurder doe dan een tijdje geleden (hoewel ik 'm toen naar mijn gevoel ook goed schoon hield). In het begin is een piercing altijd pijnlijk, vooral als je haar erachter blijft hangen of als je 'm moet schoonmaken. Ik heb een aantal keer ibuprofen geslikt om te voorkomen dat er een ontsteking zou plaatsvinden, en omdat ik geen zin had om in Australië een huisarts te vinden. Ik ben er in ieder geval heel erg blij mee, en mocht je twijfelen over een piercing dan zou ik het gewoon doen! Wel moet je er rekening mee houden dat het alsnog een commitment is, omdat je 'm goed schoon moet houden en wellicht een paar maanden niet op je oor kan slapen. Maar ik vind het 't zeker waard!

4 comments

 1. Jeetje wat een nare en heftige ervaring met je vorige piercing! Ik snap zeker dat je daar nerveus van werd.
  Wat fijn dat het deze keer goed is gegaan, ik vind hem super tof staan!

  Liefs,
  Evelien

  ReplyDelete
 2. Ik heb ook een helixpiercing, maar de mijne zit iets hoger. Heel erg mooi! Balen van die slechte ervaring. Fijn dat deze wél goed zit.

  ReplyDelete

Nature of Happiness, Wies Kerrebijn | Theme by BD