Social Media

Mijn eerste tatoeage, pijnlijker dan een piercing?


Mochten jullie mij op Instagram volgen, dan hebben jullie mijn eerste tatoeage al voorbij zien komen! Ongeveer anderhalve week geleden heb ik mijn allereerste tatoeage laten zetten bij 1891 Original Tattoo in Adelaide, Australië. In dit artikel zal ik jullie er alles over vertellen!

Tattoos heb ik altijd al mooi gevonden; natuurlijk ligt het ook wel aan de tattoos, maar over het algemeen vind ik het wel mooi. Zelf wilde ik wel langer graag een tattoo, maar het is natuurlijk wel iets permanents wat je op je lichaam krijgt, en ik wist nooit zo goed wat ik dan zou willen. Voordat ik naar Australië ging, kwam ik een prachtige tattoo artist in Melbourne tegen, en het leek me ontzettend gaaf om daar een tatoeage te laten zetten. Uiteindelijk heb ik toch voor een tattoo artist in Adelaide gekozen, voornamelijk omdat ik hier woon en me dat wat handiger leek. Daarnaast was deze tattoo artist 'gespecialiseerd' in bloemen, en haar designs trokken mij heel erg.

Ik heb haar laten weten dat ik graag een tattoo wilde van 'vergeet-me-nietjes', kleine blauwe, roze en paarse bloemetjes die zowel in Nederland alsin Australië groeien. De tatoeage is overigens gewoon in het zwart, omdat ik persoonlijk niet snel voor kleuren tattoos zou kiezen. Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om de tattoo boven mijn rechter elleboog te laten zetten, en hij is ongeveer 10 centimeter lang.

Omdat het mijn eerste tatoeage was, was ik toch wel een klein beetje zenuwachtig omdat ik niet wist hoe het zou gaan voelen. Gek genoeg was ik niet zo nerveus als bij mijn twee oorpiercings, waarom weet ik niet. Het tatoeëren was zo gepiept, volgens mij duurde het maar 10 minuutjes in totaal. De pijn was heel draaglijk, ik had er bij wijze van spreken gewoon bij in slaap kunnen vallen. Het deed vrijwel geen pijn, en op een schaal van 1 tot 10 zou ik het dan ook gewoon een 1 geven. Wel ligt dit natuurlijk heel erg aan de plek, want ik kan mee voorstellen dat het op het bot een stuk onaangenamer is. 

Wat ik wel apart vond, is dat het dus totaal geen pijn deed, en dat oorpiercings door het kraakbeen zoveel meer pijn doen! Hier was ik wel verbaasd over, omdat een tattoo eigenlijk een grotere commitment is. Een oorpiercing (ik heb zelf twee helix piercings) doet bij het zetten alleen al meer pijn, en het helingsproces is echt verschrikkelijk. Nu gaat het bij mijn nieuwste piercing (begin september laten zetten) wel prima, maar erop liggen doet nog wel pijn en dit zal ook nog wel even duren. De tatoeage deed na het zetten eigenlijk helemaal geen pijn, het was de eerste paar daagjes alleen ietwat gevoelig. 

Gedurende het helingsproces moet ik mijn tattoo insmeren met een crème, en moet ik natuurlijk oppassen met de zon. Ik probeer nu gewoon uit de zon te blijven met de tattoo om verbranding te voorkomen. Ik ben in ieder geval echt ontzettend blij met mijn tattoo! 

Wat vinden jullie van mijn tatoeage?


5 comments

 1. Wat een prachtige tatoeage! Ik vind hem heel erg mooi.
  Wat fijn dat het amper pijn deed,bizar!
  Liefs,
  Evelien

  ReplyDelete
 2. Wauw, ik vind 'm erg mooi. Ik ben niet zo van de 'in your face'-tattoo's, dus deze is echt helemaal mijn smaak ook!

  ReplyDelete
 3. Zo fijn gezet! Erg mooi. Je straalt ook op de foto. :-)

  ReplyDelete
 4. Tatoeage op het lichaam tekenen is een nieuwe mode. Mensen maken verschillende soorten tatoeages op hun lichaam. Een tattoo-machine kan helpen om gemakkelijk een tatoeage te tekenen. goedkope tattoo machines

  ReplyDelete
 5. It is really a helpful blog to find some different source to add my knowledge. Tattoo Machines Professional

  ReplyDelete

Nature of Happiness, Wies Kerrebijn | Theme by BD