Social Media

Australië verlaten, vakantie op Bali


Afgelopen zondag heb ik Australië verlaten, en mijn mooie huis in Adelaide. Het was heel gek om te vertrekken, omdat ik me écht thuis voelde in Adelaide, aangezien ik daar 4,5 maand gewoond heb. Hoewel de stad niet zo heel bruisend is, is het wel een leuke stad met een fijne sfeer en zijn er toch wel leuke dingen te doen zoals naar verschillende stranden gaan, hiken in national parks, winkelen, musea bezoeken, de botanische tuinen of bijvoorbeeld de dierentuin. 

Ook het afscheid nemen van vriendinnen was wel even lastig. Ik heb het geluk dat twee vriendinnen van mij gewoon van dezelfde universiteit zijn, en die ga ik zeker nog in Nederland zien. Maar twee andere vriendinnen blijven nog een half jaar en anderhalf jaar in Australië, en zij komen uit Engeland en Dubai. Het is gek om zomaar afscheid te nemen, en ze dan ineens niet meer te zien. Hopelijk kunnen we elkaar nog eens opzoeken of samen reizen, wat ik zeker van plan ben!


Zondagavond kwam ik aan op Bali, en de eerste paar dagen heb ik doorgebracht in het kustplaatsje Seminyak. Hoewel ik me op zich wel vermaak, had ik heel graag mijn vriendinnen hier gehad - maar ik weet niet zeker of ze nog kunnen komen doordat vluchten naar Bali gecanceld zijn door Mount Agung. Op het eiland merk je niet zoveel van de vulkaan, mits je er ver genoeg vanaf zit. Rondom een straal van 12km is iedereen geëvacueerd, heel sneu voor de bewoners. Hopelijk verbetert de situatie snel weer, zodat iedereen weer het normale leven op kan pakken - zowel de lokale mensen als de toeristen.Het is fijn om weer terug te zijn in Indonesië na acht jaar. Mijn oma is geboren en opgegroeid in Jember, een plaatsje op Oost-Java in de buurt van Malang en Surabaja. Acht jaar geleden hebben we een rondreis met mijn familie gemaakt door Indonesië: Java, Bali en Lombok. Hoewel ik natuurlijk zelf gewoon in Nederland ben opgegroeid net als mijn vader, heb ik toch wel Indische gebruiken meegekregen. Eten blijft nu eenmaal belangrijk; ik ben meer met Indonesisch eten opgegroeid dan met Nederlands eten - Nederlandse gerechten vind ik persoonlijk ook echt niet te eten. Ook pedis (pittig) eten hoort erbij, en heb ik verschillende Bahasa woorden meegekregen in mijn opvoeding. Toen ik hier op het vliegveld aankwam, vond ik alleen de geur al vertrouwd. Het rook lekker naar rijst en van die stomende doekjes die je vaak in Aziatische restaurants krijgt, als je weet wat ik bedoel. Stiekem houd ik ook wel van het warme, klamme weer en af en toe een regenbui en onweer. 

Wel ga ik Australië missen, want ik ben wel van het land gaan houden. Ondanks dat ik er cultuur en oude gebouwen miste, hangt er wel een chille sfeer, zijn de mensen heel aardig en is de natuur echt verbazingwekkend mooi. Hoewel de Whitsundays echt bizar mooi waren, is mijn favoriete stukje van Australië toch echt de Great Ocean Road. Dit ga ik zeker missen, maar hopelijk kan ik het in de toekomst nog een keer overdoen!

Voor nu ga ik van Bali genieten!

1 comment

Nature of Happiness, Wies Kerrebijn | Theme by BD