Social Media

Happy new year: my new year resolutions


HAPPY NEW YEAR! We zitten alweer in het jaar 2018, de tijd gaat zo snel! Bijna 7 maanden geleden vertrok ik voor een half jaar naar Australië, en nu ben ik alweer een paar weekjes terug in ons koude landje. Mijn kerst was gezellig: met familie en vrienden heb ik diners gehad, cadeautjes uitgepakt en lekker bijgekletst. Ik heb het geluk dat ik pas 5 februari pas weer begin met mijn studie, dus ik heb nog een maandje lekker vakantie! Wel heb ik voor het nieuwe jaar wat goede voornemens voor mezelf bedacht. Normaal ben ik hier helemaal niet van en vind ik het stiekem een beetje onzin, maar toch vond ik het wel leuk om wat voornemens met jullie te delen.

Geen vlees meer eten
Al driekwart jaar ben ik tegen mezelf aan het zeggen dat ik minder vlees moet gaan eten. Dit heb ik ook daadwerkelijk gedaan, maar ik heb af en toe wel gewoon vlees gegeten in restaurants of als ik met andere mensen at die wel vlees aten. Maar na de kerst heb ik besloten om te stoppen met vlees eten. Dit doe ik voornamelijk voor het milieu, omdat we door de productie van vlees heel veel water verspillen. Zielig voor de dieren is het natuurlijk ook, maar hier heb ik me eerlijk gezegd niet echt in verdiept - ik denk dat ik die nare verhalen allemaal niet hoef te weten. Ik blijf overigens nog wel vis eten, dus in plaats van een vegetariër ben ik eigenlijk een pescotariër. 

Geld sparen
Omdat ik een half jaar in Australië heb gewoond en flink wat heb gereisd, wordt het weleens tijd om even wat geld te sparen. Ik heb prachtige reizen gemaakt; we hebben een roadtrip langs de oostkust gemaakt, ik ben twee keer in Sydney geweest, we hebben de Great Ocean Road afgelegd en na Australië ben ik nog naar Bali, Singapore, Ho Chi Minh City en Cambodja geweest. Toevallig ga ik deze week nog een vriendin opzoeken in Wenen, maar daarna wil ik even een beetje bezuinigen en ook wat meer gaan werken.

Meer bloggen
Ik moet eerlijk bekennen dat mijn hoofd niet echt stond naar bloggen tijdens mijn tijd in Australië. Ik had daar een heel ander leven; hoewel ik veel vrije tijd had, was ik alleen maar aan het relaxen en leuke dingen aan het doen. Ik ben dus van plan om het bloggen nu wel weer op te pakken, omdat ik het nog steeds heel leuk vind om te doen.

Hebben jullie nog goede voornemens?


1 comment

  1. Goed dat je geen vlees meer eet! Ik eet zelf ook hoe langer hoe minder dieren. Hélemaal stoppen kan ik nog niet, voornamelijk omdat ik niet lastig wil doen als ik bij anderen ga eten, ik soms geen zin heb in die ene vegetarische optie ergens op een menukaart én omdat ik dingen zoals sushi nog niet kan laten. O:-)
    Verder heb ik niet echt goede voornemens, alleen zou ik graag wat gezonder leven in het algemeen. Meer bewegen, gezonder eten, dat soort dingen.

    ReplyDelete

Nature of Happiness, Wies Kerrebijn | Theme by BD