Social Media

Interieurtrends: goud, velvet & planten


Eindelijk ben ik weer terug naar Maastricht verhuisd! Omdat ik een half jaar op exchange ben geweest had ik mijn kamer onderverhuurd, maar nu zit ik weer lekker op mijn oude plekje in het mooie Maastricht. Ondanks dat ik nog erg blij ben met m'n kamer, zijn me de laatste tijd wel veel interieurtrends opgevallen die ik erg leuk vind. Vandaag ga ik die met jullie bespreken!


Gouden details
Al een tijdje zie je (rosé)gouden details, en zelf heb ik ook wat kleine decoratieve items op mijn kamer staan in deze kleuren. Persoonlijk vind ik dit een hele leuke aanvulling op de 'gewone' kleuren die je altijd al in je huis hebt. Wat ik onlangs ook steeds vaker zie, zijn serveerwagentjes of drankwagentjes met gouden metalen buizen, heel tof! Deze trolleys hebben een hele luxe uitstraling, en is wat mij betreft echt een eyecatcher in je kamer. Nu moet ik toegeven dat ik zelf maar weinig sterke drank drink, maar je kunt er natuurlijk ook hele leuke decoraties opzetten zoals boeken, kaarsen en wat glazen. Een van mijn favorieten is deze


Velvet meubels
De trend die me eigenlijk wel het meest is opgevallen: velvet sofa's, fauteuils en poefs. Hoewel dit een trend is en wellicht maar een paar jaar 'in' is, vind ik het zelf erg leuk en zou ik graag iets velvets aan willen schaffen. Deze trend vind ik vooral ook erg leuk omdat felle kleuren ook steeds vaker te zien zijn. Ik vind het ontzettend saai als mensen hun huis inrichten met alleen maar landelijke kleuren, van mij mag er wel wat meer leven in de brouwerij. Mijn favoriete banken op dit moment zijn Chesterfield banken, die vind ik echt geweldig! Mocht je een bank iets te veel van het goede vinden, dan kun je natuurlijk ook een mooie fauteuil aanschaffen. Tussen de meubels van OTTO bijvoorbeeld, vind je verschillende velvet meubels. Daarnaast kun je bij Sissy-Boy ook goed terecht. Mijn favoriete velvet kleuren zijn okergeel, donkerblauw en petrol - en deze kleuren kun je ook perfect met elkaar combineren. 


Lekker veel planten
Planten kunnen mijn interieur echt niet ontbreken. Iets levends in mijn huis vind ik toch altijd wel prettig, en daarnaast frissen planten een kamer echt op door het groen. Wel moet ik bekennen dat ik niet zo goed ben in het onderhouden van planten, maar ik doe m'n best. Een van mijn favorieten is de gatenplant, die ik helaas nog niet op mijn eigen kamer heb. Vaak koop ik mijn planten gewoon bij Ikea, maar Dille & Kamille is ook een fijne plek om planten aan te schaffen!


Industriële details
Wat ik ook een tof vind in een interieur, zijn industriële details zoals lampen en steigerkasten. Dit maakt een interieur wat stoerder, waar ik wel van houd. Dit is goed te combineren met lederen meubels zoals een leren bank of leren eettafelstoelen. Ook een bakstenenmuur vind ik ontzettend mooi, dus fingers crossed dat ik dat later in mijn huis heb!

Bron foto's: Pinterest.

3 comments

 1. Leuke blogpost! Ik ga binnenkort verhuizen dus kan wel wat inspiratie gebruiken.

  ReplyDelete
 2. Wat vind ik die groene kleur van de bank op de eerste foto mooi zeg! Helemaal weg van die kleur de laatste tijd.

  ReplyDelete
 3. Ik hou van velvet en heel erg veel plantjes <3
  Liefs,
  Evelien

  ReplyDelete

Nature of Happiness, Wies Kerrebijn | Theme by BD