Social Media

Interior inspiration: vintage vloerkleden


De afgelopen tijd verdiep ik me steeds meer in interieur en de trends die momenteel populair zijn. Zoals je misschien zelf ook hebt gemerkt, zie je de laatste tijd vooral fellere kleuren, denk aan bijvoorbeeld aan blauw en geel, en velvet is niet meer te missen. Een trend die me ook is opgevallen, zijn vintage vloerkleden. Persoonlijk vind ik dat vloerkleden eigenlijk niet kunnen ontbreken in je huis, omdat ze zoveel warmte en gezelligheid creëeren.

Zelf heb ik in mijn kamer een perzisch tapijt liggen, en dit zijn toch wel een van mijn meest favoriete vloerkleden. Ze zorgen voor een fijne sfeer in een kamer, en het geeft een kamer meteen een andere look. Mijn kleed is gewoon van IKEA, maar je kunt natuurlijk ook een wat specialer kleed uitzoeken zodat je kamer een nieuwe uitstraling krijgt.

Vintage vloerkleden vind ik geweldig, omdat ze er een beetje verwassen en wat ouder uitzien. Vaak zijn de kleuren wat vaal, maar naar mijn mening heeft dit juist een hele toffe uitstraling. De kleden hebben geen schreeuwende kleuren, waardoor het rustig oogt maar toch veel sfeer creëert. Trends zoals velvet en fellere kleuren zijn ook heel makkelijk met deze vloerkleden te combineren!

Het leukste aan vloerkleden vind ik dat je ze na een tijdje kunt omwisselen, waardoor er een totaal andere sfeer ontstaat in je kamer. Mocht je je kamer dus een make-over willen geven, dan kun je decoratie-items zoals kleden, kussens en kaarsen vervangen en de oude spullen tijdelijk opbergen. Zo heb je ineens een nieuwe kamer!


Mijn favoriet is toch wel een vloerkleed met een tintje blauw erin! De laatste tijd vind ik blauw echt een hele mooie kleur voor het interieur, vooral gecombineerd met okergeel en veel planten! Nu is het zo dat vloerkleden best prijzig kunnen zijn, en dat er naast IKEA maar weinig leuke opties zijn. Maar bij Volero kun je dit soort kleden al vanaf €34,95 kopen! De prijs is natuurlijk afhankelijk van de grootte waarnaar je op zoek bent, maar het blijven spotprijsjes. Ik ben er oprecht heel  erg enthousiast over, omdat ze namelijk veel keus hebben en veel verschillende opties aanbieden. Zeker een aanrader om even een kijkje te nemen, als je wat originelers wil dan van IKEA!

Wat vinden jullie van dit soort vloerkleden?

1 comment

Nature of Happiness, Wies Kerrebijn | Theme by BD