Social Media

Wat ik mis aan Australië


Eind december kwam ik terug van mijn avontuur in Australië en Azië, want ik ben bijna zes maanden weggeweest. Viereneenhalve maand heb ik in Adelaide gewoond, en daarna heb ik nog ongeveer een maand gereist door Azië. Hoewel het fijn is om weer thuis te zijn en al mijn vrienden en familieleden weer te zien, geef ik toe dat ik Australië ontzettend mis. Vandaag deel ik de dingetjes die ik mis, om zo toch nog een beetje het gevoel te krijgen dat ik daar ben.

Onbezorgdheid
Mijn tijd in Australië was niet alleen geweldig door het land en de mensen, maar ook door het feit dat ik helemaal kon doen wat ik wilde. Ik had vrijwel geen verplichtingen, behalve de uni wat maar weinig tijd en energie kostte daar. Verder kon ik mijn eigen gang gaan; ik kon elke dag doen waar ik zin in had. Naar het strand, een wandeling maken door de stad, de dierentuin bezoeken, gaan hiken in een prachtig national park, winkelen, ergens lunchen, naar musea en zelfs even vliegen naar een andere stad in Australië. Thuis heb ik veel meer verplichtingen; mijn studie vergt meer tijd, ik zit bij een dispuut, ik werk, ik moet nadenken over mijn toekomst... Begrijp me niet verkeerd, ik geniet hier ook van de dingen die ik doe, maar daar was alles nét wat relaxer en onbezorgder. 

De Australische natuur
De natuur in Australië is echt FANTASTISCH! Met een paar vriendinnen hebben we een roadtrip gedaan langs de oostkust, en ik bleef me telkens weer verbazen. De landschappen zijn super divers; we begonnen namelijk in het 'droge' Brisbane en eindigde in het tropengebied bij Cairns. Prachtige national parks hebben we bezocht, de witste stranden (Whitehaven Bay bij de Whitsundays) en de mooiste uitzichten. Ook de Great Ocean Road van Adelaide naar Melbourne was heel bijzonder, een landschap wat ik nog nooit gezien had. Misschien was dat zelfs mijn favoriete stukje van Australië!

Wonen bij het strand
Oké, we woonden jammer genoeg niet aan het strand, maar we woonden er wel maar een 15 minuten busritje vanaf. In Nederland woon ik in Maastricht, en duurt het uren voordat ik het strand en de zee kan zien. In Australië heb ik het helaas een beetje voor lief genomen, en had ik achteraf gezien nog veel vaker naar het strand moeten gaan. Wel heb ik er af en toe lekker gewandeld, honden van andere mensen geaaid omdat ik de mijne miste, en lekker geluncht bij Henley Beach.

Sydney
Sydney vond ik echt een geweldig stad. Ik ben er twee keer een weekje geweest, en er is zoveel te doen! Het CBD sprak me niet zo aan, dit was namelijk erg druk en niet echt gezellig. Sydney Harbour en het Operahuis zijn natuurlijk wel erg bijzonder, en je kunt over de brug lopen met prachtig uitzicht. Maar ik vond de buitenwijkjes veel leuker, zoals Coogee Beach, Bondi Beach, Bondi Junction en Manly Beach (aan de overkant van het water). Hier kun je super leuke boetiekjes vinden, kleine koffietentjes, boekwinkeltjes waar je ook een koffie kunt nuttigen en de sfeer is er geweldig. Ik mis Sydney heel erg, want er is ontzettend veel te ontdekken.

Het zonnige weer
Toen ik aankwam in Australië was het weer niet zo geweldig, want toen was het natuurlijk winter. Maar langzamerhand werd het weer steeds beter, en ik mis de Australische zon en warmte. De zon voelt wel een stuk feller aan dan hier, en je moet je dan ook goed beschermen. Maar oh, wat mis ik het liggen op het strand in de zon, en lekker zwemmen in de zee (behalve bij Cairns, daar zijn allemaal zoutwaterkrokodillen, en iets naar het zuiden waar gevaarlijke kwallen je kunnen verlammen!).

Dat was even mijn lijstje van dingen die ik mis! Natuurlijk mis ik ook kleine dingen, zoals de supermarkten (hoe gek het ook klinkt mis ik de Coles en Woolworths), de heerlijke dumplings in China Town, Adelaide Central Market en mijn eigen huis daar. 

Hebben jullie weleens voor langere tijd in het buitenland gewoond? Missen jullie het ook zo?

1 comment

  1. Als ik dat zo lees, kan ik me helemaal voorstellen dat je de tijd in Australië mist. Vooral de natuur! Reden om gauw weer een mooi reisje te maken. Of om te kijken wat voor moois er allemaal in Nederland te zien is ;)

    ReplyDelete

Nature of Happiness, Wies Kerrebijn | Theme by BD