Social Media

Hoe het mij bevalt als pescotariër


Zoals jullie misschien al hebben gelezen in mijn new years resolutions artikel, ben ik sinds eind december gestopt met vlees eten. Dit vooral omdat ik heb geleerd dat met name vlees en de productie ervan slecht is voor het milieu, en persoonlijk vind ik dat we ons meer bezig moeten houden met het milieu om onze aarde te beschermen. Vandaag laat ik jullie weten hoe het me bevalt!

Als je een echte vleeseter bent en ook dagelijks vlees eet, dan begrijp ik dat pescotariër worden (iemand die wél vis eet maar geen vlees) best ingewikkeld en lastig kan zijn. Je hele eetpatroon moet ineens aangepast worden en dat valt natuurlijk niet mee omdat je aan al je eigen ritueeltjes en recepten gewend bent. Ik moet toegeven dat ik al tijden geen echte vleeseter meer was; ik at weleens vlees, met name in restaurants, maar zelf kocht ik maar weinig vlees en at ik dus al regelmatig vegetarisch of pescotarisch. In Australië woonde ik samen met een vriendin die vegetariër was, en hierdoor maakte ik voor ons ook wel gerechten die volledig vegetarisch waren. De stap van weinig naar geen vlees eten was dus al niet zo groot meer. 

Ik moet zeggen dat ik vlees vrijwel niet mis, want er zijn zoveel lekkere gerechten met vis of vegetarische gerechten! Soms zie ik andere mensen vlees eten, en omdat ik nog weet hoe alles smaakt kan ik het soms een héél klein beetje jammer vinden. Maar dit is echt nog maar één of twee keer voorgekomen. Omdat ik nog vis eet, mis ik vlees ook een stuk minder. Zelf houd ik heel erg van zalm en garnalen, en die eet ik nog gewoon! Geen vlees eten is voor mij dus niet zo'n grote opgave. 

In het begin at ik veel vis, vooral mijn vader maakte bijvoorbeeld vaak gerechten met vis in plaats van met vlees. Heel lief natuurlijk, maar nu ben ik ook wel overgestapt naar veel vegetarische gerechten met veel soorten groente, of vegetarische vervangers zoals falafel, vegaburgers, tempeh en tofu. Dit vind ik persoonlijk net zo lekker!

Wél vind ik dat ik me eigenlijk moet verdiepen in het feit of ik nog alle voedingsstoffen binnenkrijg nu ik geen vlees meer eet, want jammer genoeg heb ik hier niet zoveel verstand van. Mochten jullie nog tips hebben, dan zijn die van harte welkom! Ik ben in ieder geval blij dat ik geen vlees meer eet en zo iets kleins doe voor het milieu!

Post a Comment

Nature of Happiness, Wies Kerrebijn | Theme by BD