Social Media

Vegetarische/vegan paddenstoelen risotto met courgette en erwtjes


Eindelijk weer een nieuwe post op mijn blog! Vandaag wil ik graag een recept met jullie delen van mijn favoriete zelfgemaakte risotto, namelijk een met paddenstoelen, courgette en erwtjes. Risotto vind ik echt ontzettend lekker, en hoewel het altijd wel even duurt, vind ik 't het zeker waard om vaker te proberen. Gelukkig vind ik koken erg leuk om te doen, dus voor mij is de tijd om het te maken niet zo'n probleem. 
Goed, wat heb je nodig? Hier even de ingrediƫnten op een rijtje.

- risotto
- porcini (gedroogde paddenstoelen)
- kastanje-champignons 
- courgette
- erwtjes (ik heb bevroren erwtjes gebruikt)
- citroen
- groentebouillon
- knoflook
- ui
- zout/peper
- scheutje witte wijn
- optioneel: Grana Padano kaas

De hoeveelheden hangen natuurlijk af van het aantal porties dat je wil maken, en ook van je smaak uiteraard. Zelf vind ik de porcini paddenstoelen echt smaakmakers, dus ik raad je zeker aan deze te proberen! Daarnaast vind ik citroen ook een hele goede tegenhanger, omdat het wat frisheid toevoegt aan het gerecht en wat meer 'dimensie' (als dat te begrijpen valt, haha). Kaas is uiteraard optioneel, wat zonder de kaas is het gerecht veganistisch. Zelf ben ik geen veganist, en hoewel ik wel vaak veganistische recepten eet en maak, vind ik kaas wel lekker bij deze risotto. Maar nodig is het zeker niet! 

Maken jullie weleens risotto, en zo ja, wat is je favoriet?


Post a Comment

Nature of Happiness, Wies Kerrebijn | Theme by BD