Social Media

Review: wasbare wattenschijfjes en shampoo bars!


Steeds meer verdiep ik me in duurzaamheid, en probeer ik nieuwe manieren om een steentje bij te dragen aan een milieuvriendelijkere wereld. Al een tijdje zag ik steeds vaker wasbare wattenschijfjes voorbijkomen, en hier was ik dan ook heel erg benieuwd naar. Zelf maak ik mijn gezicht vaak schoon met micellair water en wattenschijfjes, maar al snel gebruik je er een stuk of drie om bijvoorbeeld je make-up eraf te halen. Hoe fijn zou het zijn als je niet al de wattenschijfjes en verpakkingen steeds weg hoeft te gooien?

Van Shampoo Bars ontving ik wasbare wattenschijfjes om uit te proberen, en met veel plezier ben ik ze dan ook gaan gebruiken! De wattenschijfjes zijn van het merk Paper & Boo, en je krijgt 102gewone wattenschijfjes, 4 scrub pads én een klein waszakje waar je ze in kunt doen om in de wasmachine te wassen!

Het was even wennen, maar ik vind ze heel fijn in gebruik! Ze zijn wat groter dan normale wattenschijfjes, maar dat vind ik juist wel prettig. Verder werkt het eigenlijk precies hetzelfde! Wel was ik in eerste instantie een beetje bang dat ze heel snel 'vies' zouden worden en dat het lastig zou worden om make-up resten uit de pads te wassen. Gelukkig gaat dat wel makkelijk! Wat ik bijvoorbeeld ook weleens doe, is meteen met een beetje shampoo de make-up restjes eruit wassen, maar je kunt ze ook op 40 of 50 graden in de wasmachine wassen! 

De Paper & Boo wasbare wattenschijfjes kosten €14,95 voor 16 stuks. Naast de wasbare wattenschijfjes, ontving ik ook een Shampoo Bar in de geur Oceaan. Deze bar is cruelty free, veganistisch en vrij van palmolie! Hij ruikt echt ontzettend lekker; fris en echt een typische badkamergeur, als je begrijpt wat ik bedoel! In het verleden heb ik al een keer een shampoo bar van Lush gehad, dus ik wist ongeveer wat ik kon verwachten. Hoewel je misschien verwacht dat een shampoo bar wat minder zou schuimen, schuimt deze juist veel! Dit vind ik zelf wel prettig, omdat je het dan wat makkelijker kan inmasseren. Echt een aanrader!

De Shampoo Bar in Oceaan kost €7,95.

Als laatst mocht ik een Conditioner Bar in de geur Lavendel proberen, en ook deze ruikt lekker fris en natuurlijk, en is cruelty free, veganistisch en palmolievrij. Een conditioner bar had ik ook al eens eerder gebruikt, en ik moet toegeven dat het in gebruik wel wat minder makkelijk gaat. Gewone conditioner kun je makkelijk in je haar verdelen, maar bij zo'n bar gaat dat wat moeilijker. Een goede tip is om de bar eerst even onder de warme kraan te houden voordat je 'm gebruikt. Zelf heb ik de conditioner met de bar in mijn haar aangebracht, omdat de zeep niet zo makkelijk van de bar afkomt. Ook maakt gewone conditioner je haar wat zachter naar mijn idee, maar dit komt ook door de chemische stoffen die vaak toegevoegd zijn. Zo gebruikte ik hiervoor al veganistische en natuurlijke conditioner, wat je haar ook al een stuk minder glad maakt dan bijvoorbeeld een conditioner van Andrélon. Toch vind ik het nog steeds wel een fijn product, aangezien het wel merkbaar is dat de punten van je haar zachter worden als je het product even laat intrekken.

De Conditioner Bar in Lavendel kost €9,95.

Al met al ben ik super tevreden over deze mooie producten! Het scheelt een hoop plastic en andere verpakkingsmaterialen, en het is daardoor een stuk duurzamer. Daarnaast zijn shampoo bars en conditioners juist wel praktisch: je kunt ze bijvoorbeeld gewoon in je handbagage kwijt als je gaat vliegen (ondanks dat we momenteel helaas niet lukken reizen). Vooral over de wasbare wattenschijfjes ben ik ontzettend enthousiast, omdat het zoveel afval scheelt! Zelf de verpakking waarin ik de producten ontvang is 100% biologisch afbreekbaar. Ik ben in ieder geval om, en ik raad jullie zeker aan deze wattenschijfjes eens te proberen! En hoewel je misschien zou denken dat deze kleine aanpassingen geen verschil maken, geloof ik er wel degelijk in dat kleine beetjes helpen. You must be the change you wish to see in the world, als je het mij vraagt.

9 comments

 1. Wasbare wattenschijfjes zijn wat mij betreft echt een uitvinding! Ik ben er zo blij mee! Hetzelfde geld voor de shampoo bars. :)

  ReplyDelete
 2. Ik moet de bars nog gaan gebruiken, maar 2 jaar eerder had ik ook twee shampoobars en ik vond dat eigenlijk geweldig, de prijs hield me alleen toen wat tegen.

  ReplyDelete
 3. Ik moet nog wattenschijfjes aanschaffen. Zodra mijn huidige niet-wasbare schijfjes opraken, ga ik ze aanschaffen. Welk product gebruik jij eigenlijk om je make-up met de wattenschijfjes eraf te halen? Of gebruik je gewoon water?

  ReplyDelete
 4. Ik blijf dit een geweldige uitvinding vinden. Uitwasbare wattenschijfjes moet ik ook echt snel aanschaffen.

  ReplyDelete
 5. Zelf gebruik ik wel 3 á 4 wattenschijfjes per dag. Wasbare wattenschijfjes zouden de ideale oplossing zijn. Hiermee verkom ik meteen het probleem dat mijn wattenschijfjes ineens op zijn en ik mijn gezicht niet kan reinigen.

  ReplyDelete
 6. Die wettenschijfjes lijken me wel heel handig! Scheelt toch een hoop afval :)

  ReplyDelete
 7. Ik vond zelf de wattenschijfjes heel erg prettig werken! Dit scheelt een heleboel afval!

  ReplyDelete
 8. Wat een leuke review! Ik gebruik zelf ook wasbare wattenschijfjes en ben erg fan! Merk alleen zelf wel dat het wattenschijfje meer product opneemt dan 'normale wattenschijfjes', merk jij dit ook?

  ReplyDelete
 9. Hair will be beautiful and manageable. zero shampoo

  ReplyDelete

Nature of Happiness, Wies Kerrebijn | Theme by BD