Social Media

Wat ik doe tijdens 'social distancing'


Al een aantal weken zijn we aan het 'social distance'en', oftewel thuisblijven zonder andere mensen te zien naast de mensen met wie je samenwoont. Even een praatje maken met iemand op voorgeschreven afstand mag wel, maar er wordt sterk aangeraden om alleen de noodzakelijke dingen buitens huis te doen. Verveel jij je al? Hier bespreek ik de bezigheden die ik dagelijks doe tijdens deze 'quarantaine', misschien dat je er nog inspiratie uithaalt!

Studeren
Zoals jullie misschien weten, ben ik nog student en studeren is een van de bezigheden die ik deze dagen doe. Mijn lessen van de universiteit in Göteborg, Zweden (hier studeer ik) kan ik online volgen, en vandaar dat ik momenteel ook bij mijn ouders logeer en mijn studie online volg. De dagelijkse dingen die ik voor mijn studie, waaronder wetenschappelijke artikelen lezen, gaan dus gewoon door. Ook ben ik een cursus Zweeds online aan het volgen die mijn eigen universiteit aanbiedt, dus ik heb voorlopig wel wat te doen! Mocht je je vervelen, dan raad ik je aan om eens te kijken naar gratis online cursussen. Ik heb er al heel wat voorbij zien komen, van gewone vakken aan een universiteit tot taalcursussen! Zo weet ik bijvoorbeeld dat je op learingswedish.se gratis Zweeds kan leren, mocht je ook svenska willen leren spreken ;).

Koken
Ik ben altijd al fan geweest van koken, maar aangezien we nu voornamelijk thuis zitten, vind ik het nog leuker om nieuwe dingen uit te proberen! Zo heb ik laatst zelfgemaakte hummus gemaakt, houd ik van risotto koken en probeerde ik wat nieuwe ovengerechten. Koken vind ik het echt een goede bezigheid, aangezien je natuurlijk uitgebreid van het resultaat kunt genieten en ook je huisgenoten/familie hier blij mee kunt maken! Het enige wat ik weleens mis in mijn keuken zijn bepaalde keukenapparaten zoals een keukenmachine, maar voor de rest kan ik even vooruit in onze keuken. Mocht je nog op zoek zijn naar bijvoorbeeld een keukenmachine, dan kun je eens een kijkje nemen bij de keukenapparaten die OTTO aanbiedt!

Bakken
Ook is het leuk om bijvoorbeeld een heerlijke brunch te verzorgen tijdens het weekend! Zo heb je toch nog een beetje het gevoel dat je even ergens anders bent, en dat maakt het weekend ook meteen wat specialer. Zelf ben ik meer van koken dan van bakken, ik ben nu eenmaal niet zo'n zoetekauw, maar mocht je hier wel van houden dan is dit perfect voor het weekend! Zo kun je bijvoorbeeld een lekker bananenbrood bakken, scones of misschien wel een carrot cake

Kleding op United Wardrobe zetten
In mijn kasten ligt ontzettend veel kleding die ik niet meer draag, en het is natuurlijk zonde als dat alleen maar stof ligt te vangen en niet meer gebruikt wordt. Deze dagen ben ik van plan om heel wat kleding te fotograferen om vervolgens op United Wardrobe te zetten, een hele leuke en duurzame manier om van je 'oude' kleding af te komen en iemand anders hier blij mee te maken! Zo verdien je er misschien nog iets aan, en vind je zelf misschien ook weer tweedehandse pareltjes bij andere verkopers. Mocht je benieuwd zijn naar mijn 'kledingkast', dan kun je die hier vinden.

Dit zijn de dingen waar ik me nu vooral mee bezighoudt, dus me vervelen is er nog niet van gekomen! Daarnaast zijn er natuurlijk andere leuke dingen die je thuis kunt doen, bijvoorbeeld puzzelen, lezen, schilderen, muziek maken/luisteren, series en films kijken op Netflix, je kledingkast uitruimen, schoonmaken en sporten. Mocht je nog andere leuke ideeën hebben, dan zijn die uiteraard welkom! 

3 comments

 1. Ik heb ook een keukenmachine van Bosch en daar doe ik misschien net iets te weinig mee. Wat heb ik er al wel mee gemaakt? Sowieso deeg.. koekjesdeeg, pizzadeeg, noem het maar op! Met die van Bosch kan je ook verse smoothies maken, ideaal! Ook heb ik een blender van Princess in black steel die goed werkt en ook nog eens een staafmixer waar meerdere onderdelen bij zitten waardoor ik makkelijk een pesto kan maken. Dit gaat in een blender een stuk lastiger want doordat die mesjes zo snel gaan zakt het blad niet naar beneden, maar vliegt het omhoog! Ik ben momenteel bezig met een moestuin, boeken lezen en Netflix kijken (maar ik werk nog wel steeds vier dagen).

  ReplyDelete
 2. Leuk artikel! Succes met je studie, lijkt me zwaar in deze periode. :)

  Liefs
  X

  ReplyDelete
 3. Hé, ik wist helemaal niet dat je studeerde in het buitenland. Wat leuk zeg! Fijn dat je de cursus online kunt volgen, al lijkt dat me ook best zwaar in deze tijd. Tof dat je het koken en bakken hebt opgepakt. Zo kan je toch wat ontspannen tussen al dat studeren. En kleding verkopen is altijd goed!

  ReplyDelete

Nature of Happiness, Wies Kerrebijn | Theme by BD