Social Media

Inspiratie | Geef je tuin/tuinkamer een make-over!


Door de maatregelen zijn we helaas geneigd om veel thuis te blijven, maar één lichtpuntje (letterlijk) is dat het de afgelopen tijd ontzettend mooi weer is geweest! Hoewel er natuurlijk af en toe een slechtere dag tussen zat, is het over het algemeen zonnig weer geweest. Ook begint de temperatuur steeds meer te stijgen, wat betekent dat iedereen waarschijnlijk al lekker in de tuin zit met een lekker drankje en een goed boek! Hier wat leuke tips en ideeën om je tuin, tuinkamer of serre een make-over te geven!

Nu we nog geen gebruik kunnen maken van horecagelegenheden en terrassen, is het natuurlijk extra leuk als je tuin er leuk en gezellig uitziet en dat je er optimaal van kunt genieten. Vrijwel elke dag als het lekker weer is, kun je mij in ieder geval buiten vinden met een goed boek! Het huis van mijn ouders is wat anders dan een 'gewoon' huis; we wonen namelijk in een soort herenhuis waarbij we in plaats van een achtertuin een dakterras hebben. Deze hebben we de afgelopen tijd al wat leuker aangekleed door bijvoorbeeld leuke sierkussens te kopen, lampjes op te hangen en een leuk rotan tafeltje te bestellen.

Wat natuurlijk wel belangrijk blijft is dat je je goed beschermt tegen de felle zon. Zelf smeer ik altijd eerst zonnebrand op voordat ik in de zon ga zitten (en ik gebruik zelfs in de winter dagelijks zonnebrandcrème op mijn gezicht). Maar ook is het goed om af en toe in de schaduw te zitten om je huid als het ware niet te overbelasten. Wij hebben op ons dakterras een grote parasol, en we hangen altijd een groot doek op als zonwering. 


Een andere optie is natuurlijk een mooie veranda of tuinkamer creëren met bijvoorbeeld zonwering onder het dak. Zo kun je een overkapping creëren waar je onder kunt zitten, met bijvoorbeeld mooie glazen schuifwanden. Deze wanden kun je makkelijk open of dicht schuiven, waardoor je zelf kunt kiezen of je meer 'binnen' of 'buiten' wil zitten. Mocht het hard waaien, dan kun je de schuifwanden dicht doen waardoor je fijn uit de wind zit. Daarnaast is het ook makkelijk te verwarmen op een frisse zomeravond. Door een heater erbij te plaatsen kun je lekker lang buiten blijven zitten. Zo'n  tuinkamer oogt natuurlijk hartstikke luxe, en je hebt er vervolgens het hele jaar plezier van. 

Hoewel ik eerst dacht dat een tuinkamer altijd aan het huis verbonden moest zijn, kun je zo'n tuinkamer ook los in je tuin laten plaatsen! Zo heb je als het ware een soort luxe tuinhuis in je tuin staan waar je het hele jaar lekker kunt genieten. De tuinkamer hierboven vind ik bijvoorbeeld prachtig, en zo kun je toch nog een beetje een vakantiegevoel creëren in je eigen tuin ;). 

Bron foto's: Pinterest en Verasol.

2 comments

  1. Oh dit ziet er zo knus en gezellig uit allemaal!

    ReplyDelete
  2. Ja zo fijn dat het de afgelopen tijd aldoor zulk lekker weer is! Ik geniet daar echt zo van. Ik heb nog niet eerder een tuinhuisje van glas gezien. Lijkt me heerlijk. Ik woon op het platteland, daar waait het nog best wel eens hard, dus zo'n glazen tuinkamer lijkt me super.

    ReplyDelete

Nature of Happiness, Wies Kerrebijn | Theme by BD