Social Media

Beauty | Natuurlijke deodorant van HappySoaps!


Zoals jullie gemerkt hebben, is mijn blog van een beautyblog over make-up en verzorgingsproducten steeds meer veranderd in een blog over een weg naar een duurzamere levensstijl. Het voelde voor mij persoonlijk niet meer goed om over producten te schrijven waar ik niet echt achtersta, ook omdat ik in het dagelijks leven niet zoveel meer bezig ben met beauty als voorheen. Toch is mijn liefde voor beauty niet helemaal verdwenen, en vind ik het nog steeds ontzettend leuk om nieuwe producten te proberen, en met name als ze ook nog eens duurzaam zijn! Vandaag test ik de natuurlijke deodorants van HappySoaps voor jullie!

Dit was de eerste keer dat ik een natuurlijke deodorant mocht proberen, en ik was er dan ook super benieuwd naar. Normaliter gebruik ik altijd een deodorant spray, maar als je het jaarlijkse afval van deze verpakkingen optelt, word je daar niet bepaald vrolijk van. Plastic afval belandt namelijk vaak in de natuur, en stapjes als een natuurlijke deodorant gebruiken maakt toch al een klein verschil.

De geur van dit soort producten is even wennen, omdat je waarschijnlijk de frisse (en wellicht tikkeltje chemische) geur van een 'normale' deodorant gewend bent. Een natuurlijke deodorant verschilt dan qua geur best veel, maar naar mijn mening niet per se minder lekker! Van HappySoaps ontving ik drie geuren: Rozemarijn & Pepermunt, Lavendel en  Eucalyptus & Lemongrass. Van deze drie is Lavendel denk ik mijn favoriet!

Nog even voor de duidelijkheid: deze deodorants zijn dus zeker milieuvriendelijk! Ze zijn niet getest op dieren, vegan, 100% plasticvrij, cruelty free en handgemaakt in Nederland (waardoor ze dus geen verre afstand af moeten leggen naar de consument, waardoor het ook duurzamer is). Helemaal approved dus!


Het aanbrengen is uiteraard een hele andere ervaring dan een deodorant spray, of een roller. De substantie lijkt een beetje boterachtig, omdat er ook shea boter in verwerkt is. Je brengt met je vingers een hoeveelheid ter grootte van een erwt aan onder je oksel, en je bent beschermd tegen niet zulke frisse luchtjes. Het voelt aan als een soort olie als je het uitwrijft; dit klinkt misschien een beetje gek, maar ik vond het zeker niet onprettig!

Ik moet zeggen dat het in het begin wel wennen is: ik ben gewend dat mijn oksels vrijwel de hele dag fris naar deodorant ruiken, en bij deze deodorants is de geur een stuk minder sterk (en ook natuurlijker uiteraard). Soms dacht ik dan ook dat ik niet meer fris rook, maar in feite viel dat reuze mee. Wel raad ik je aan om genoeg aan te brengen, zodat je minder frisse geuren tegengaat! Ook is het van belang om het product goed uit te wrijven, aangezien er een soort korreltjes in het product zitten.

Al met al ben ik wel te spreken over deze deodorants van HappySoaps! Het is even wennen, maar ze doen hun werk en daarnaast is het een stuk minder schadelijk voor het milieu. Ook kun je de metalen verpakkingen gewoon hergebruiken, wat ook een pluspunt is! Zo kun je je shampoo of conditioner bar erin bewaren, en ook makkelijk mee op reis nemen. Of je kunt het bijvoorbeeld als pillendoosje gebruiken, wat je maar handig vindt.

De natuurlijke deodorants van HappySoaps kosten €8,95 voor 50ml.

3 comments

 1. Ik heb ooit een gelijkaardige deo van Lekkerineenpotje (het heet nu The Lekker Company zag ik) getest. In het begin was ik daar ook heel tevreden over maar ik merkte na een tijdje wel dat ik er heel raar door ging ruiken. Ik gebruik nu een deo stick van Rexona en een van Salt of the Earth. Ik vind het duurzame aspect niet opwegen tegen het ongemakkelijke gevoel dat ik er van kreeg.

  Die geurtjes die jij hebt lijken me trouwens wel heel fijn. Vooral die lemongrass zou ik graag ruiken denk ik.

  ReplyDelete
 2. Heel herkenbaar! Ik gebruik ook natuurlijke deo en het was voor mij ook even wennen aan het begin. Deze zien er trouwens heel leuk uit, mooie foto's! :)

  ReplyDelete
 3. De manier van aanbrengen lijkt me inderdaad even wennen, maar de geuren klinken wel lekker!

  ReplyDelete

Nature of Happiness, Wies Kerrebijn | Theme by BD