Social Media

Interieur | Bohemian slaapkamer inspiratie


Vandaag een inspiratiepost over interieur voor jullie! Ik houd ontzettend veel van interieur, en ik kan dan ook niet wachten totdat ik een eigen appartementje heb dat ik helemaal naar eigen smaak kan inrichten. Momenteel woon ik als student op kamers in Göteborg (Zweden) en in mijn kamer stonden al standaard meubels die ik kon gebruiken. Heel handig als je vanuit Nederland naar Zweden verhuist, maar soms mis ik het om mijn eigen meubels te hebben wat ik op mijn vorige studentenkamers in Maastricht wel had. Goed, hier wat inspiratie voor een bohemian slaapkamer!

In Maastricht had ik al een beetje een bohemian kamer, maar mijn laatste kamer was weer compleet anders! Hier had ik wel veel planten (lees: een stuk of vijftien à twintig) maar ik had een van mijn muren bijvoorbeeld donkerblauw geschilderd. Hoewel ik dat nog steeds heel mooi vind, neig ik nu juist weer naar een wat rustigere slaapkamer wat kleuren betreft, en zou ik mijn muren juist wit houden maar de kamer met kleuraccenten wat opvrolijken.


Ik houd van de neutrale zandtinten, met daarbij houten accenten en leuke rotan meubeltjes zoals een plantenstandaard. Ook rotanspiegeltjes vind ik erg leuk als decoratie, en ook rieten lampen creëren naar mijn mening veel sfeer. Daarnaast houd ik nog steeds ontzettend veel van planten, omdat ze naast kleur ook leven aan je kamer toevoegen. Mijn favoriete plant is de monstera deliciosa, maar ook calathea's vind ik prachtig. Zo heb ik een aantal jaren geleden een monstera bij Dille & Kamille gekocht: deze is al ontzettend veel gegroeid, en ik ben er nog steeds heel blij mee. 

Ik houd echt van deze bohemian slaapkamers! Mocht je dit soort kamers toch te neutraal of te wit vinden, dan kun je altijd nog andere kleuraccenten toevoegen zoals een mooi rood Perzisch tapijt. Zelf heb ik ook een mosterdgeel fluwelen stoeltje dat naar mijn mening ook mooi in een kamer als deze zou staan.

Wat uiteraard heel belangrijk is aan een slaapkamer, is een fijn bed met een comfortabel matras. Momenteel heb ik op mijn studentenkamertje in Zweden weer een eenpersoonsbed, maar in Maastricht heb ik altijd een tweepersoonsbed/twijfelaar gehad met een prettig matras 140x200. Nachtrust is natuurlijk ontzettend belangrijk, vooral als je de volgende dag weer vroeg op moet voor je studie of je werk. 


Daarnaast vind ik het altijd fijn om een mooie lange spiegel als deze te hebben, zodat je even kunt zien hoe je gehele outfit staat ;). Ook zorgt de weerspiegeling ervoor dat je kamer wat ruimer lijkt, wat vooral prettig is mocht je een wat kleinere slaapkamer hebben. 

Hoe ziet jullie slaapkamer eruit? 

6 comments

 1. Echt een prachtige slaapkamer, het ziet er echt mega tof uit. Ik zoek nog steeds een hoge spiegel, mijn zoektocht gaat verder haha.

  ReplyDelete
 2. Wauw wat een mooie slaapkamers! Mijn eigen huisje heeft ook heel veel planten en wit, maar zo mooi als op de foto's ziet het er niet uit haha. Heel leuk!

  ReplyDelete
 3. Wat een mooie inspiratie! Die zandkleuren zijn zo rustgevend. Onze slaapkamer is vrij modern ingericht. Onlangs heb ik een dekbedovertrek met jungle print gekocht en daar ben ik helemaal verliefd op.

  ReplyDelete
 4. Wat een onwijs mooie kamer en ik ben echt dol op alle details!

  ReplyDelete

Nature of Happiness, Wies Kerrebijn | Theme by BD