Social Media

Persoonlijk | Mijn zomerplannen


Waarschijnlijk zien iedereens zomerplannen er een stuk anders uit dan gepland. Vakanties zijn onzeker, en hoewel je toch mag reizen naar een hoop landen kan ik me voorstellen dat veel mensen toch liever thuis blijven. Ik heb stiekem het geluk dat ik in Zweden woon, en dus vier ik daar mijn vakantie!

Momenteel ben ik nog in Nederland, want de afgelopen maanden heb ik bij mijn ouders gebivakkeerd. Al vijf jaar woon ik op mezelf, en dus was dit de eerste keer dat ik zo lang weer bij mijn ouders verbleef. Even wennen, maar uiteindelijk ook gezellig en ik had het geluk dat ik wat vriendinnen thuis weer kon zien!

Volgende week (op 1 juli) vlieg ik weer naar Göteborg in Zweden. Ik mis de stad best wel, dus ik ben heel blij dat ik weer terug kan en mijn leventje daar kan oppakken. In Zweden zijn café's en restaurants gewoon open gebleven, alleen uitgaan kan op dit moment niet en ook concerten en festivals zijn geannuleerd. Mijn universiteit heeft voor lessen op afstand gekozen, dus vandaar dat ik een tijdje bij mijn ouders was. 

Göteborg heb ik nog niet echt in de zomer meegemaakt, dus daar kijk ik heel erg naar uit. Het is echt een prachtige stad met mooie Scandinavische gebouwen, en je kunt makkelijk met een bootje naar een van de eilandjes. Hier kun je lekker met een biertje op het terras zitten of in de zee zwemmen. De wintermaanden zijn in Zweden flink donker, dus je kunt je vast voorstellen dat ik echt zin heb in de Zweedse zomer. Daarnaast zijn er in de zomer veel meer lichturen, wat betekent dat de zon ontzettend laat ondergaat en heel vroeg weer opkomt. Zo zag ik foto's van vrienden voorbijkomen dat het rond middernacht nog steeds niet donker is, en dat de zon rond een uur of 3/4 "'s nachts" weer opkomt. Hier ben ik heel benieuwd naar!!

Een aantal maanden geleden leek het me leuk om in de zomer wat vakken te volgen, en hoewel dit misschien best ambitieus is bevalt het tot nu toe heel goed. Zo volg ik een vak aan de Linnaeus Universiteit in Växjö over HIV/AIDS in film, en ben ik een fotografieproject gestart aan de Valand Academy, de kunstfaculteit van Göteborg Universiteit. Deze vakken volg ik met name voor mijn plezier, en daarom wil ik het balanceren met mijn vakantie en er dus een beetje relaxt mee omgaan.

Wat zijn jullie zomerplannen?

5 comments

 1. Hey, deze zomer hadden we gelukkig niets gepland, dus het wordt een rustig jaartje. We gaan wel eens op weekend met de kindjes, maar daar zal het bijblijven. Hier zijn de zomermaanden voor ons hard werken. Leuk dat je even hebt kunnen genieten van het bivakken bij de ouders en alvast veel succes met je lessen fotografie !

  ReplyDelete
 2. Heerlijk zeg, een Zweedse zomer! Ik kan me voortellen dat je er echt naar uitkijkt om terug te zijn. Ik houd het dicht bij huis - een weekje Veluwe en een paar dagen wandelen net over de Duitse grens - maar ik verheug me enorm op alle grote en kleine zomerbezigheden, van picknicken tot ijsjes eten. Ik vind het wel ontspannen, zo'n niet zo'n wilde zomer.

  ReplyDelete
 3. Ah wat heerlijk dat je je eigen plekje hebt in Zweden. Dit land staat ook echt nog op mijn bucketlist. Ik mag de gehele zomer werken aan mijn scriptie, aangezien ik deze in augustus in moet leveren. Geen 'zomervakantie' voor mij dit jaar helaas :(.

  ReplyDelete
 4. Wat leuk is dat, vooral omdat je dan zouden goed kent. Tis daar echt een wonder mooie streek. Wij gingen normaal naar Italië geweest zijn. Maar we hebben het uitgesteld tot volgende jaar. Nu denken we om eens naar Nederland te gaan, maar we zijn niet echt zeker. Kan ook zijn dat we gewoon heerlijk thuis blijven.

  ReplyDelete

Nature of Happiness, Wies Kerrebijn | Theme by BD