Social Media

Duurzaam ondergoed van Organic Basics


Een aantal weken geleden waste ik perongeluk een paars kledingstuk mee met mijn ondergoedwasje, en in één keer verpeste ik een hoop ondergoed dat ik had. Heel erg balen, en dus wilde ik graag wat nieuw ondergoed bestellen. Meestal koop ik mijn ondergoed bij H&M of Hunkemöller, maar ik besloot me nu eens te verdiepen in duurzaam ondergoed. Een van de merken die ik al vaker op social media voorbij had zien komen is Organic Basics, en hoewel ik ook naar andere merken heb gekeken vond ik deze qua prijs en fit het meest passend bij mij. Toch blijven duurzame opties nog prijzig, en dus wilde ik vandaag met jullie mijn ervaring met Organic Basics delen!Ik besloot een aantal setjes te bestellen, en ik kwam er ook achter dat setjes voordelig zijn dan losse items bestellen. Wel koos ik ervoor om maar één bralette te bestellen, omdat ik verder op dit moment genoeg andere bh's heb. Wel kon ik deze bralette bestellen in een set met twee onderbroekjes in hetzelfde materiaal, en heb ik dus als het ware twee setjes. Samen kostte dit €81. Daarnaast kocht ik twee keer een 2-pack van katoenen zwarte strings, die samen €56 waren. Als je je nieuw aanmeldt op de website (of als je een kortingscode van een influencer kan gebruiken), krijg je nog eens 10% korting op je aankoop. Al met al een flinke aankoop dus, maar ik wilde het graag proberen en vind duurzaamheid belangrijk.Al het verpakkingsmateriaal is recycled, dus dat is uiteraard heel prettig. Wel vond ik het niet per se nodig dat alles in een kartonnen doosje verpakt was, maar ik begrijp ook dat het enigszins luxe mag aanvoelen als je er flink wat geld voor neerlegt. Zelf ga ik deze doosjes weer gebruiken als ik weer iets via mijn United Wardrobe kledingkast heb verkocht, om ze te hergebruiken.


De oudroze items zijn gemaakt van tencel, en deze stof is ontzettend zacht en prettig om aan te hebben. Natuurlijke stoffen ademen over het algemeen een stuk beter dan synthetische stoffen, dus dat is sowieso een stuk prettiger dragen (en overigens is het voor je vulva ook een stuk beter). De organische katoenen onderbroeken die ik heb besteld vind ik fijn, maar ze zijn wel wat stugger dan de tencel items. Wellicht dat dit na een tijdje wat zachter en comfortabeler wordt, net als bijvoorbeeld een spijkerbroek.

Een nadeel was dat de naden van één 2-pack met zwarte onderbroeken in het begin al meteen loslieten. Dit had ik uiteraard niet verwacht, omdat het zeker een prijzig merk is. Ik stuurde een mail naar Organic Basics, en gelukkig waren ze ontzettend begripvol en hebben ze een nieuwe set toegestuurd! Wel ga ik uiteraard de losgekomen naden van de onderbroeken proberen te maken, in het kader van duurzaamheid. Heel fijn dat ze een fijne klantenservice hebben. Ook kun je ze een berichtje sturen op Instagram, mocht je niet zeker zijn van je maat.

Al met al ben ik tot nu toe heel tevreden over mijn aankoop bij Organic Basics, mits de losgekomen naden van één 2-pack. Dit hebben ze heel snel en vriendelijk opgelost, en daar ben ik heel tevreden over. Wel raad ik de tencel items meer aan dan de katoenen, met name omdat het comfortabeler dragen is. Helaas zijn deze items wel duurder dan de katoenen items, dus dat is een afweging die je moet maken. Ik begrijp heel goed dat het een luxe is om dit soort ondergoed te kunnen kopen, en dat niet iedereen het geld hieraan uit wil geven. Wel ben ik zelf van plan om goed voor mijn ondergoed te 'zorgen', en het bijvoorbeeld vaker met de hand te wassen dan in de wasmachine. Zo bespaar je én energie en water, en zorg je er ook voor dat het ondergoed langer meegaat. Ik ben het zat dat ondergoed zo snel kapot gaat door de wasmachine, wat zeker niet duurzaam is.

Hebben jullie al ervaring met Organic Basics? Zouden jullie dit het geld waard vinden?

6 comments

 1. Ondanks het loslaten van de naden, lijkt het mij fijn ondergoed. Het is dat ik momenteel niks nodig hebt, maar ik wil zeker hier wat gaan bestellen in de toekomst.

  ReplyDelete
 2. Jammer dat de naden loslieten maar wel fijn dat het zo makkelijk en snel opgelost werd. Ik vind het heel mooi ondergoed, heb al een paar keer op de site gekeken, maar wel te prijzig voor mijn portemonnee dus ik denk niet dat ik er snel iets ga kopen. Je verkleurde ondergoed gewoon blijven dragen is ook heel duurzaam trouwens (maar ik ga er van uit dat je dat wel doet :p).

  ReplyDelete
 3. Simply want to say your article is as surprising. The clearness in your post is simply great and i could assume you are an expert on this subject. Well with your permission allow me to grab your feed to keep updated with forthcoming post. Thanks a million and please continue the enjoyable work.
  Scrap Metal Recycler Gold Coast
  Scrap Metal Gold Coast

  ReplyDelete
 4. Great information. Thanks for sharing this article. This blog is very informative. It really helps those who are struggling to provide services in accident car removal. I have already followed your blog.

  ReplyDelete
 5. Oeh hier ben ik ook al een tijdje benieuwd naar! Heb al een paar keer op de site gekeken maar kon telkens geen knoop doorhakken. Fijn je review, dat helpt!

  ReplyDelete

Nature of Happiness, Wies Kerrebijn | Theme by BD