Social Media

Interieur | Woonkamer inspiratie


Zoals ik al vaker heb verteld, vind ik het ontzettend leuk om online, in tijdschriften of gewoon in winkels inspiratie op te doen voor mijn toekomstige interieur. Vroeger vond ik het altijd al leuk om mijn slaapkamer steeds opnieuw in te richten en meubels te verschuiven, tot ergernis van mijn ouders. Ik wilde altijd proberen of er een leukere en betere opstelling voor mijn kamer zou zijn, en stiekem zit dit nog steeds in me. Vandaag weer lekker wat woonkamer inspiratie voor jullie!

Wat ik belangrijk vind in een huis, is dat het gezellig oogt en dat je je er écht thuis kan voelen. Kleur speelt hier bijvoorbeeld een hele grote rol in. Hoe gek het misschien ook klinkt: ik ben heel erg gevoelig voor kleur en ik vind het dan ook belangrijk dat kleurencombinaties prettig zijn om naar te kijken. Zo kreeg ik bijvoorbeeld een jaar of acht geleden een leuke wijnrode platenspeler van mijn vader voor op mijn kamer, maar omdat ik een donkerpaarse vloerbedekking had heb ik de platenspeler van mijn kamer afgezet - ik werd chagrijnig van de kleurcombinatie (ben ik de enige, of herkennen jullie ook dit soort dingen?).


Al vaker heb ik geschreven dat ik sinds een jaar of drie een plantenobsessie heb ontwikkeld, en het liefst zou ik mijn huis ook helemaal vol met planten zetten. Het brengt kleur en leven in je huis, en je hebt iets om voor te zorgen (mocht je alleen wonen en de behoefte voelen). 

Waar je misschien niet meteen aan zou denken, maar wat wel ontzettend belangrijk is voor de sfeer in je huis, is de vloer. Zelf ben ik heel erg fan van een gietvloer, en ook houten vloeren vind ik echt prachtig. Mijn ouders hebben bijvoorbeeld een houten vloer in de woonkamer van prachtig Wengé hout: dit is donkerbruin hout, en omdat het een van de sterkste houtsoorten is, is het ook nog eens erg duurzaam. Zelf zou ik denk ik toch voor een lichtere houtsoort gaan qua kleur, om het huis mooi ruim te laten ogen. 
Wat ik vooral erg mooi vind is een houten visgraat vloer: de naam zegt het al, de stroken worden gelegd in het patroon van een visgraat. Dit oogt heel mooi en luxe, en is net wat specialer dan een recht patroon. Daarnaast is het ook heel sfeervol en tijdloos; het is al jaren in de mode maar het blijft mooi. Mocht je een houten vloer willen laten leggen maar weet je niet zo goed wat je mooi vindt, dan kun je altijd inspiratie opdoen bij Knulst Houten Vloeren.

Hoe ziet jullie huis eruit? Wat voor vloer vinden jullie mooi?

1 comment

  1. Prachtige inspiratie! In ons huis hebben we een echte eikenhouten vloer en daar ben ik ook zo ontzettend blij mee!

    ReplyDelete

Nature of Happiness, Wies Kerrebijn | Theme by BD