Social Media

Interieur | Jouw droomhuis creëren


Zolang als ik me kan herinneren, ben ik al weg van interieur. Op bezoek gaan bij anderen vind ik dan ook ontzettend leuk, omdat ik vind dat je veel kunt aflezen van iemands interieur. Als ik iets leuks zie, vraag ik meestal waar het van is en soms maak ik dan zelfs foto's van meubels of decoraties als ik ze wil onthouden, of op termijn misschien zelf ook wel zou willen hebben. Maar niet alleen de binnenkant van je huis is heel bepalend voor de sfeer, ook de buitenkant van het huis is heel belangrijk. 

Als je me zou vragen in wat voor huis ik het liefst zou willen wonen, dan is het hoogstwaarschijnlijk een mooi oud pand. Ik houd van het karakter dat een ouder huis heeft, en dat zou ik bij een modern huis wel missen. Ik houd van een wat meer 'retro' stijl, dus een mooie schouw, glas-in-lood raampjes of een verstopte kast zijn dingen waar je me wel blij mee kunt maken.

Ik heb tot nu toe voornamelijk in moderne huizen gewoond, en ik moet toegeven dat dat ook wel echt z'n voordelen heeft. Het is vaak goed geïsoleerd, praktisch en problemen zal je misschien niet zo snel ondervinden. In Maastricht, waar ik studeerde, heb ik wél een tijdje in een oud pand gewoond. En ik moet zeggen: het heeft zo z'n voor- en nadelen. Zo begon het dak weleens te lekken als het erg hard regende, en waren de muren schots en scheef. Maar: ik had een prachtige schouw in mijn kamer, en ik hield van de oudere ramen die wat lager dan normaal waren geplaatst. 

Hoewel ik mezelf in de toekomst eerder in de stad zie wonen, is er ook wel iets heel moois aan wat rustiger wonen in misschien wel een vrijstaand huis. Zo word ik heel enthousiast van die 'alternatieve' wijken waar mensen heel erg bezig zijn met het milieu, en hun eigen invulling geven aan hun huis met daaromheen hun eigen moestuintje. 

Wat ik vooral ook erg leuk vind aan deze huizen, is dat ze vaak natuurlijke materialen gebruiken aan de buitenkant van het huis. Zo vind ik deels houten huizen echt geweldig, omdat het naar mijn mening heel vriendelijk, knus en gezellig oogt. Je huis hoeft dan overigens niet volledig van hout te zijn, maar je kunt ook kiezen voor een houten gevelbekleding. Houd je juist wel meer van een wat modernere en strakkere look? Dan is er ook gevelbekleding van aluminium bijvoorbeeld. Beide kunnen op duurzamere manieren bevestigd worden aan je huis: zo kun je voor duurzaam hout kiezen, en omdat aluminium slijtvast is gaat het jaren mee. Zo kun je de buitenkant van je huis precies zo hebben zoals jij het graag wilt. 

Bron foto: bethanymitchellhomes.com.

Post a Comment

Nature of Happiness, Wies Kerrebijn | Theme by BD