Social Media

Interieur | Kamerplanten inspiratieEen van mijn favoriete decoratie-items om mijn huis op te fleuren zijn planten. Ik heb eigenlijk vanaf dat ik een jaar of veertien was altijd al planten op mijn slaapkamer gehad, maar helaas was ik toen nogal slecht in het verzorgen van mijn planten en gingen ze toch al snel dood. Momenteel bezit ik een flink aantal planten, en ik vind het een ontzettend leuke sfeer creëren in je huis. Het zorgt voor meer kleur en het oogt naar mijn mening wat gezelliger. Vandaag dus wat planteninspiratie!

Inmiddels ben ik gelukkig wat beter geworden in het verzorgen van mijn planten, hoewel de ene plant uiteraard makkelijker te verzorgen is dan de andere. Een leuk boek dat ik je kan aanraden mocht je meer willen leren over planten en hoe je ze moet verzorgen, is het boek Urban Jungle. Hierin staan leuke tips om je planten in leven te houden, delen andere mensen hun ervaringen met en liefde voor planten en er staan zelfs een aantal leuke DIY's in. 

Niet alleen binnenshuis zijn planten leuk voor de sfeer, ook in je tuin of op je balkon zorgen planten voor een prettige en gezellige omgeving. Zo kun je je eigen urban jungle creëren!


Mocht je levende planten te veel moeite vinden, of ben je bijvoorbeeld vaak weg van huis en is er niemand om voor je planten te zorgen, dan zijn kunstplanten ook een goede optie. Vroeger zagen kunstplanten er wellicht wat 'nep' uit, maar tegenwoordig worden kunstplanten zo goed gemaakt dat ze vrijwel niet meer te onderscheiden zijn van 'echte'. Zo kun je toch planten in huis halen zonder dat ze binnen de kortste keren het begeven. 


Bij Maxifleur hebben ze ontzettend veel keus als het gaat om kunstplanten, en zo kun jij jouw favoriete soorten uitzoeken om je huis een make-over te geven. Ook kun je op hun website inspiratie opdoen voor welk soort kunstplant mooi staat in een specifieke kamer van je huis, zoals bijvoorbeeld je badkamer of slaapkamer.

Uiteraard kun je kunstplanten voor buiten aanschaffen en zo een jungle in jouw eigen tuin of op jouw balkon creëren! Kunstplanten zijn dus niet alleen voor binnen bedoeld, maar er zijn ook zeker types geschikt voor buiten. Deze kunstplanten zijn dan voorzien van UV-protector waardoor de plant gedurende 8 jaar lang niet verkleurd, want dat zou natuurlijk hartstikke zonde zijn. En naast het feit dat kunstplanten natuurlijk niet onderhouden hoeven te worden, blijven ze heel lang mooi waardoor je er een hele lange tijd plezier van hebt. 

Wat vinden jullie van planten? Hebben jullie liever echte planten of kunstplanten in huis?

Bron afbeeldingen: Pinterest en Maxifleur.

Post a Comment

Nature of Happiness, Wies Kerrebijn | Theme by BD