Social Media

Travel | Mijn ultieme vakantie: roadtripping

 


Helaas is er met deze maatregelen niet zoveel te willen, en blijven de meeste mensen deze zomervakantie thuis. Momenteel ben ik in Zweden en ben ik zelfs met mijn stage begonnen, dus mijn zomervakantie zit er alweer op. Maar dat weerhoudt me niet om alvast te dromen over mijn volgende zomervakantie, want dan wil ik zeker weten weer een roadtrip plannen!

Ik moet eerlijk toegeven: ik heb pas twee keer een roadtrip gemaakt in mijn leven. Tijdens mijn exchange in Australië was dit dé manier om het land te verkennen. Australië is ontzettend groot, en staat met name bekend om de prachtige natuur. Met een aantal vriendinnen besloten we daarom vanuit Adelaide naar Brisbane te vliegen en vanuit daar naar het noorden te rijden. Twee weken lang hebben we in een campervan rondgereden, en de mooiste stranden gezien. Van Byron Bay (wat iets zuidelijker van Brisbane ligt) tot Hervey Bay, Airlie Beach, Cairns en Cape Tribulation. Wat zou ik daar weer graag rond willen rijden.

Na deze roadtrip besloot ik met vriendinnen om de Great Ocean Road te doen: een prachtige tocht langs de zuidkust van Australië. Wederom vertrokken we vanuit Adelaide, waar we woonden, naar Melbourne. We besloten ergens te overnachten, aangezien we extra lang van het uitzicht en de natuur wilden genieten.

Volgende zomer wil ik ontzettend graag een roadtrip in Zweden en Noorwegen plannen. Helaas is het er deze zomer niet echt van gekomen, maar ik kan niet wachten om een auto of camper te huren en het noorden van Zweden, en ook Noorwegen, te ontdekken. Ik woon in het zuidwesten van Zweden, in Göteborg, maar ik heb nog niet de tijd gehad om meer naar het noorden te gaan. Gelukkig woon ik hier nog in ieder geval een jaar, dus ik hoop dat ik hier volgende zomer de tijd voor heb. 

De natuur in Noorwegen is ook iets wat ik ontzettend graag wil zien. Stiekem denk ik dat de natuur in Noorwegen nog wel spectaculairder is dan in Zweden, met name door de fjorden. Ik hoop dan ook dat ik beide kan combineren, en er lekker een paar weken op uit kan gaan!

Roadtripping kan natuurlijk niet alleen met een auto, maar je kunt bijvoorbeeld ook een scooter of motor huren om op pad te gaan en een land te ontdekken! Zo hoor je regelmatig mensen over een scooter huren in Vietnam, iets wat ik in de toekomst ook nog heel graag zou willen doen. 

Daarnaast is het natuurlijk al helemaal tof, als je een motorrijbewijs hebt, om op je motor rond te touren! Een vriendin van mij is dit bijvoorbeeld van plan, en vooral omdat je zo vrij bent om te gaan en staan waar je wil maakt dit een unieke ervaring. Wel is het natuurlijk belangrijk om veilig te zijn tijdens het rijden, en kun je bijvoorbeeld je uitrusting van REV IT kopen. Een goede motorjas en -broek of motorjeans zijn uiteraard belangrijk om jezelf te beschermen.

Hoe gaan jullie het liefst op vakantie?

Bron afbeelding: Pinterest.

Post a Comment

Nature of Happiness, Wies Kerrebijn | Theme by BD